Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

15 August 2012

Tak Sempat Nak Update Blog.. Mari bantu Angah.

Assalamualaikum...

Fuh... Hari ni baru lega sikit...tu pun sikit sangat-sangat je... Mash di paras hidung.. Kejap lagi saya nak update apa yg belum siap lagi sebab kena selesaikan sebelum balik kampung beraya... Letih sangat dengan ragam tenant lagi dengan segala credit note dan forfeit.. Saya dah pening kepala.. Nak cuti/mc saya pk 10000000000kali tau... *berapa banyak 0000 da*..... Tengok sikit punya dedikasi saya ni tau...hahahaha

Saya sebenarnya ganti orang juga ni tu kerja banyak... Kira saya jaga semua Airport seluruh Malaysia.. Nak kena print invoice sampai 11muka surat setiap 1muka surat ada berpuluh list invoice... Baru buat 3muka surat dah tebal dah invoice yg saya print sampai kena fotostat dah letter head airport... Tenant mana la tu kan...hahahahaha... Punya la banyak hutang kan....So sekarang ni ada lagi 8pages kena pulun.... Ada request buat CN (credit note) dan Forfeit.... Saya rasa nak gile je tengok kerja saya ni.. Meja dah takde rupa....

Nak tahu hari ni sayu sangat hati saya... Jatuh juga air mata saya hari ni tengok keadaan adik yang dipanggil angah ini... menurut ayahnya memberitahu :

"PPUM day 31.
menangis doc plastic surgery cek luka di punggung..
doc pakar onkologi datang: 

doc onkologi: ayah, kami telah berbincangdengan lain-lain pakar & ambil keputusan utk teruskan kimo high doses. kerana klu kimo dgn doses yang biasa ia tdk akan membawa makna & kanser tetap ada..

papa: oooookkkk,,, so doc punya plan?

doc pakar: ayah kena tahu ya memandangkan luka operate & usus tu maka risikonya amat tinggi. boleh bawa maut. ayah fahamkan? tapi sekurang2nya kita mencuba..

papa: ookkk. doc nak minta tangguh kimo lps raya blh tak? blh family jumpa dia dulu..

doc pakar : ok. saya faham..kita start rabu depan.muktamad ya? ayah dah fikir panjang ya?

papa: tq, doc. doc buatlah apa yang patut... apa pilhan yang saya ada...

InsyaALLAh angah boleh hadapi beberapa siri kimo ini. lagipun ramai doakan angah... ya ALLAH kurniakan lah yang terbaik utk anak ku ini. hambaMu redha. setiap perkara ada hikmahnya..aminn..."

 ini la gambar yg papa dia post dekat fb... 
gambar ini la buat saya sebak, sedih hingga tersedu ditempat kerja...
saya dapat bayangkan betapa deritanya dia menghadapi penyakit yg hebat ini...
dia mengidap 2 kanser - leukemia + kanser usus....

bagi yg ingin hulurkan bantuan boleh amik detailnya kat bawah:


Doa saya cuma minta ALLAH permudahkan segala urusan angah dan keluarga..... semoga keluarga angah tabah hadapi ujian yg ALLAH berikan....

wassalam

1 comment:

  1. Sedih tengok gambar2 macam tu..huhuu
    Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
    Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
    Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
    Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
    Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya