Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

23 December 2013

Al-Kisah Sepanjang Perjalanan Sepang-Kedah & Kedah-Sepang

Assalamualaikum....

Sepatutnya minggu lepas bercuti seminggu tapi tiba-tiba boss suruh masuk kerja dan cancelkan cuti yang dah apply 2minggu sebelum nak bercuti.....huhuhuhu....

Hari ni boss cuti sampai la 3hb baru naik kerja so saya amik sedikit kesempatan di waktu rehat ini menaip apa-apa yang patut... Saya jadi juga bercuti tapi tak lama.. Just hantar mak balik kampung sahaja.... Atas jalan 2hari, spend time dengan keluarga mertua 2hari.... Semalam selamat sampai jam 11.00pm... Atas jalan punya la banyak kereta tambah lagi dengan accident 2-3 tempat... Korang kalau drive hati-hati ye.... Jalan sebuk sekarang ni sebab musim cuti sekolah....

Al-kisah saya ni just berkenaan tempat-tempat saya singgah masa dalam perjalanan balik kampong dan balik ke Sepang....

Antara tempat yang saya singgah dari Sepang ke Kedah ialah:

1. R&R Agro atau RTC yang ada Mydin tu.... Ceh kat situ best sebab dapat Shopping.....hahahaha

2. Permatang Pauh - sebenarnya tempat ni banyak tempat yang sedap... Salah satunya ialah Key's Char Kuew Teaw... Sedap ok.... Kat sini juga ada Hokkien Mee, ada lagi satu tempat Char Kuew Teaw, Karipap Gergasi (yang ni sat lagi saya pos gambar sebab model cilik nak tayangkan....), Nasi Kandar toksah cerita memang bersepah la kalau kat area Utara ni.... So sementelah Metua ada jadi husband bawa pergi makan Key's Char Kuew Teaw..... Tempat yang selalu pergi buka lambat, Keys ni awal... Pukul 5 petang ke atas dia dah standby terima pelanggan....




 
3. R&R Sungai Perak, atau Gunung Semanggol.... Kat situ Mertua suka beli jambu takde biji... Hantar Mertua kali ni memang banyak sangat berhenti sebabnya Mak Mertua tak berapa sihat so dia tak boleh kaki dia lenguh jadi every dua atau tiga R&R lepas yang keempat R&R wajib berhenti....
 
4. Singgah rumah Maksu kat Sungai Petani... Kali ni pergi kesana singgah sebab balik sekejap je kan.. plan asal cuti seminggu inilah salah satunya melawat sedara mara sambil menguatkan memori otakku yang makin nipis... Serius sampai sekarang masih belum boleh ingat sedara mara sebelah suami... yang selalu pergi kerumah tu ok la ingat yang jumpa time kenduri je...terus LOST....huhuhu
 
Dari Kedah ke Sepang
 
1. Ada berhenti sekejap dekat R&R tapi tak ingat kat mana... Husband berhenti keluar dari kereta, menggeliat lepas tu masuk kereta dan gerak balik...hahahahahaha
 
2. Berhenti dekat Permatang Pauh ajak husband pekena Laksa atau Hokkien Mee tapi sayangnya semua kedai tutup sebab ada kenduri Mawar & Fizo dekat Butik Fareeda..... huhuhuhu... Tengok Instagram Fizo baru tahu ada buat kenduri dekat sini... Patut la terpampang gambar besar pengantin baru tu kat situ... Dia ajak semua datang pulak tu.... Ajak husband suruh dia patah balik makan kat situ dia malas dah nak pusing-pusing...hahahaha LOL....... Last sekali husband ajak jalan kat area rumah dia dulu-dulu kala sebab kat situ ada jual karipap gergasi...... Permatang Pauh salah satu Sekolah saya. Sekolah Rendah... Saya sekolah kat situ darjah 4 sampai darjah 5....hehehe... Sebelum abah accident kami tinggal kat situ... Lepas accident kami pindah masuk pulau... Jom tengok gambar Karipap Gergasi tu...
 



Ini lah model kesayangan.... Beli 3 biji kitaorang kongsi bertiga.. Habis satu makan lagi satu...
Yang Rizqin makan ni last.... Sedap tapi Rizqin ni dia makan yang rangup je...
Yang ada isi dia tolak bagi dekat Umi & Ayah dia....
Besarkan....
 
3. Singgah Tapah sebab dah banyak sangat kereta atas jalan... Kami solat jamak qasar Zohor&Asar, Maghrib&Isyak kat sini... 2Jam berhenti kat sini tapi tak boleh nak beli makanan... Ramai sangat orang...Jadi beli buah potong dan jambu stok buah kat rumah....hehehe

 
Tu je la untuk hari ni.... Esok-esok kalau ada kat ofis insyaALLAH update lagi.... Nak update konvo hari tu tapi gambar ada yang tak siap lagi so kena tunggu dulu...
 
Wassalam....


2 comments:

  1. Terliur tengok Char Kuey Tiow tu. Slurrrp.

    Anyway, nak exchange link boleh sebab saya baru tukar URL from bnsyg-stories.blogspot.com to my new URL ayuni-stories.blogspot.com
    Let me know ye nanti? Thank you.

    ReplyDelete
  2. Salam... Hai Ayuni... Jom makan Char Kuew Teaw...hehehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya