Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

30 March 2016

Seqy Beauty Cantik Berseri Setiap Hari

Assalamualaikum...

Nak cerita pengalaman aku pakai Seqy Beauty....

Sebelum aku cuba Set Skin Care aku beli Sakura Mask, BB Cream Natural dengan Cleanser...

1st time try Sakura Mask bestnya sejuk je rasa kulit dan bila lepas bilas rasa kulit muka lembut sangat, licin..... Hari tu Umi datang rumah dia cakap kulit muka dia panas dan pedih aku pun bagi la Sakura Mask dekat dia biar dia rasa selesa sikit kulit muka...

Inilah rupa Sakura Mask Seqy Beauty
Harga RM80 tidak termasuk kos pos

Aku memang suka sangat-sangat Sakura Mask sebagai pengguna...
Lagi la tengah terik panas sekarang ni Sakura Mask la selalu dengan aku....
Pakai hari-hari pun takde masalah..

Melecur ke accident ke letak je pada luka tu insyaALLAH sembuh....
Dia ajen penyembuh yang bagus...
Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask by Seqy Beauty

  1. Sesuai untuk semua jenis kulit.
  2. Menyegar serta melembapkan kulit.
  3. Mengurangkan bekas jerawat
  4. Mengecilkan pori-pori 
  5. Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
  6. Membantu re-generasi kulit
  7. Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
  8. Mengeringkan jerawat
  9. Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
  10. Boleh digunakan untuk kulit terbakar
  11. Kaya dengan vitamin B
  12. Mengurangkan selulit
  13. Menghilangkan flek hitam pada wajah
  14. Memperbaiki kulit secara keseluruhan
  15. Merangsang pembentukan kolagen
  16. Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal
Cara Penggunaan :
1. Sapu secara merata di seluruh wajah dan leher (15-20minit). Bilas. (boleh digunakan pagi atau malam)
atau
2. Sebelum tidur, sapu secara merata dan bilas pada keesokkan pagi.

*Boleh digunakan setiap hari.
*Jika anda memakai krim malam, boleh menggunakan Sakura Mask 2 atau 3 kali seminggu.

Lepas tu aku pakai BB Cream dia pula... BB Cream Natural dia buat muka aku jadi flawless sangat... Kawan aku tengok muka sebelum dan selepas diaorang impress... Eh malu pula... Diaorang kata glowing je muka.... Yang penting BB Cream tak melekit.... Sedap je pakai....

Tak payah pakai bedak tau....
Best sangat

Muka tak pakai apa-apa
Nampak pucatkan

Muka pakai BB Cream Natural...
RM55 tak termasuk kos pos

Nampak lain kan bila pakai BB Cream...
Bibir pakai Body Shop Color Natural je..
Nampak macam pakai lip gloss je...
BB Cream by Seqy Beauty

  • Teksturnya lembut dan ringan.
  • Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
  • Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.

Fungsi dan Kelebihan BB Cream

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Menutupi cela di muka
  • Sebagai bedak asas
  • Lebih ringan dari foudation
  • Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
  • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
  • Wajah tidak berminyak sepanjang hari
  • Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
  • Melambatkan penuaan
  • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

Set Skin Care dia pula ada 4... Cleanser, Toner, Serum, dengan Krim 2 dalam 1 iaitu Krim Siang dan Malam... Aku suka sangat sebab set dia memang menjaga keseluruhan kulit muka... Sebab tak payah susah-susah cari toner dengan serum dah... Biasa produk lain kita campur jenama sebab ada jenama yang pakai takde Toner atau Serum kan... Yang ni semua ada tinggal pakai dengan tak pakai je la....

Ini la rupa set dia...
Boleh tahan dalam 1bulan hingga 2bulan ikut penggunaan kita..
Harga RM130 percuma kos pos

Aku memang suka pakai set skin care ni...
Krim 2in1 dia best sebab sejuk je bila pakai...
Malam-malam panas macam ni letak krim ni kat muka rasa boleh tidur nyenyak ni...
Sejuk je rasa...
Ini apa yang aku rasa la...
Lepas tu tak rasa melekit tu yang penting sebab aku rimas rasa melekit macam tu...
Cleanser dia bila pakai rasa bersih muka... suka sangat...
Toner dengan serum memamg buat muka aku jadi lembut...
Dia agen membasmi masalah kulit kita tau...
Aku pegang sendiri muka aku pun rasa sedap je.....
Fungsi dan Kelebihan:

Cleanser

  1. Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
  2. Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
  3. Membuang kotoran padan wajah
  4. Anti-Oxidant
  5. Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
  6. Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
  7. Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
  8. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
  9. Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
  10. Anti-microbial
Toner

  1. Membantu menstabilkan pH kulit
  2. Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepukkan toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
  3. Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air disaat anda membersihkan wajah.
  4. Bertindak sebagai humektan, mengunci kelembaban sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari.
  5. Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut.
  6. Mengawal sebum (kelenjar minyak)
  7. Mengurangkan radang (kemerahan).
Serum

  1. Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal.
  2. Melembapkan kulit wajah yang kering akibat jerawat.
  3. Mengurangkan kedutan pada wajah (Anti penuaan)
  4. Menghalus serta mencerahkan kulit.
  5. Menutrisikan kulit.
  6. Mencegah kegatal (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat.
  7. Menghilangkan flek pada wajah.
  8. Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat,
  9. Mengawal sebum.
Day / Night Krim

  1. Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat.
  2. Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
  3. Mengecilkan pori-pori
  4. Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah.
  5. Menghilangkan parut di wajah
  6. Menyegarkan kulit wajah.
  7. Mengawal minyak
  8. Mengurangkan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
  9. Melicinkan tekstur kulit
  10. Melindungi kulit dari sinaran UV
Kesan Awal dan Reaksi : 

  1. Boleh melihat kesan seawal 3 ke 7 hari), untuk kesan maximum perlu memakai set secara berterusan selama 3 bulan.
  2. Tiada pengelupasan (normal)
  3. Kulit terasa sejuk selepas meratakan krim kerana terdapat ejen penyejuk.
Disebabkan kesukaan aku kepada produk ni aku dah jadi agen dropship.... Ala dropship je la dulu buat kecil-kecilan sambil pakai untuk diri sendiri.... Siapa berminat hendak mencuba boleh la beli dengan aku..

Oh ye setiap pembelian RM100 keatas kos pos adalah PERCUMA tau... Jadi bagi yang berminat boleh la hubungi atau whatapps di 0196008952....

Tak rugi cuba produk ni sebab dia sesuai semua masalah kulit even yang ada jerawat, jeragat pun InsyaALLAH akan cantik muka kawan-kawan kat luar sana.... Serius tak tipu ni....

Wassalam...

12 comments:

  1. Sib baik akak guna product Chriszen...kalau tak sure dah rembat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..... Terima Kasih kak singgah

      Delete
  2. Menarik pakej dia..! Harga pun mampu beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Harganya yang penting dan produk berkualiti...

      Delete
  3. Replies
    1. Hehehe... Terima kasih kak.... Terima kasih juga singgah...

      Delete
  4. Kak Moon mmg pengguna setia BB cream Seqy ni. Dari hari mula launch sampai la sekarang. Mmg tiap tiap hari pakai. Bila habis terus gelabah hahahah

    ReplyDelete
  5. singgah petang ~ http://jmbelog2.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. wah, harga boleh tahan murah gak,.

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya