Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

06 January 2010

1st Check-up....

Salam...

dari 8.30pg sampai la 11.10pg aku melangok kat Klinik Kesihatan Kuarters KLIA...lama betulll...
masa sampai dia isi form semua...then, kata nak wat urine test lagi sekali...so gi la makmal...then +ve hntr balik semua kat kaunter td pastu kene timbang berat....berat 59kg....hahaha...turun sekilo..kelmarin turun 2kg,smlm naik 2kg balik,hr ni turun 1kg blk....ok tak tetap sungguh beratku ini....hahaha...then amik darah,pergi makmal lagi sekali lepas tu tggu result darah 12.5hb...nurse kata darah cantik,kaki cantik takde bengkak2,tangan ok,gigi pon cantik..hahahaha semua dia cek..pendek kata dari hujung rambut hingga la ke kaki....bosan2.....anyway semua cantik...mmg la cantik sbb aku kan cantik :P hahahahahahaha....

aku gi klinik dlm keadaan perut yg kosong bila sampai 1 tahap aku sudah kebuluran...lps je abih cek-mengecek kat klinik trs gi beli mknn....balik rumah melantak sampai t'lekat tulang ikan...teruk sungguh...lps mkn mkn semua ubat termasuk la ubat amik dari pharmacy....aku amik vitamin c,obimin, n utk tambahkan tenaga diri sendiri, ubat klinik bg byk ada kalsium, asid folik n asid apa ntah lagi 1....so mkn je la utk kebaikan bayi n aku....huhuhuhuhu...

k la mau study.....bab 1 - 8...soalan ada 100...masak2....

tata

4 comments:

  1. haha. akak adah memang cantik la. baby pon nanti mesti cantik :)

    ReplyDelete
  2. giler perasan la ini mama. tp mmg mama nadi cantik pon kn. hahahha..

    ReplyDelete
  3. ok mmg bagus klinik tuh. teruskan kecantikkan tuh. hahaha...sebab nnt dh lama ngandung, akan mula timbul2 spt kaki bengkak(aku anak kedua kurg bengkak).

    sebenarnya nak elok kan gi klinik berpuasa kejap pagi,nad.minum air kosong jer. sebab aku dh beberapa kali kena kencing ada gula sikit. nak selamat, berpuasa jap ek? pas check semua baru gi mkn. makan pun kena jaga gak. jgn terlalu amik benda mains. kdg2 mkn nasi lemak & teh pun darah tak ok, kencing pun tak ok.

    selamat... nnt aku bgth tips lagi ek?take care

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya