27 July 2011

Ya Allah..Kau sembuhkan Kak Norma dari penyakitnya...

Assalamualaikum...

Hari ni dapat satu email dari opismate... Ya Allah aku tak mampu nak luahkan betapa sedihnya aku melihat keadaan Norma yg terlantar sakit kerana brain tumor stage ke-4..tak dapat nak di bayangkan mcm mana hidup baby dia tanpa ibu disisi....aku tak mampu nak berikan bantuan yg besar untuk membantu Norma..jadi aku nak kongsi cerita ini kepada blogger-blogger lain supaya hulurkan bantuan kepada norma..korang tgk blog ahli keluarga dia disini kak Moon.

antara gambar dari blog kak moon...
korang baca la...aku tak boleh nak tulis sbb aku tak mampu utk menilai segala kesengsaraan beliau...
tak mampu nak menulis sbb bila aku menulis air mata aku jatuh...

aku mampu berdoa n memberikan apa yg mampu aku beri supaya Norma cepat sembuh...mampu membelai anaknya dengan penuh kasih sayang....


 Norma dan anak..ketika ini Dr baru selesai membuang air dalam kepala

 anak yang sangat comel...bila tgk Rafiq teringat Rizqin...

 anak dia...agaknya muda beberapa bulan dari anak aku je

donation to Norma

ini pula gambar ketika berada dirumah

ini la keadaan norma sekarang...lebih sedih bila tgk baby dia setia disisi ibunya....

kepada yang sudi hulurkan sumbang:

cimb

01070068677528

Noormawati Mohd Rasif
 
Terima Kasih

12 July 2011

Jamuan Credit & System

Assalamualaikum...

Hallo.....semalam ada buat jamuan makan sikit semperna birthday 2 boss kitaorang..so masing-masing contribute sikit-sikit makanan cukup untuk 10 orang staff...

tengok gambar je la ye...


 kak anna - udang gulai tempoyak..yummy

kak tuty - ayam masak merah...sedap wokeh

kak zihan - ulam..kacang botol..

kak zihan - timun...

kak as - ikan pekasam dan ikan masin..

aku - ikan rebus goreng

kak as - papadom

cik nah - puding
 kak as - papadom

 tempoyak dan sambal belacan...

kak dayah - blueberry cheese cake

sangat sedap mereka masak ok...

tq semua kawan2...hehehe

tata..wassalam

08 July 2011

Makan-Makan Hari Jumaat...

Assalamualaikum...

Hallo kawan-kawan....alhamdulillah kenyang sudah makan tengahari tadi...bestnye..makan kat Giant, Nilai.... Nak tahu apa yg kami makan dan apa yang kami beli.. Kita tengok ye... Oh ya lupa nak bagitahu saya pergi dengan teman opis kak zihan sebelum pergi rehat kami pergi HQ amik pass untuk melawat airport Semenanjung Malaysia...

ok jom tengok...

 Ayam Penyet..nyum..nyum...pedas giler sambal dia...

 tauhu + tempe goreng...terangkat...

 Pecal...sedap tapi pedas sangat2....

 nasi putih...tu pun nak tunjuk..hahahaha

honeydew dan laici shake...best sgt..

baju baru Rizqin..ada offer kat anakku..

k la tu je...

tata

06 July 2011

Mandi-Mandi Di Ulu Bendul, Negeri Sembilan

Assalamualaikum...

Hai..jumpa lagi ye..kali ni saya nak tunjuk gambar anak saya main air kat Ulu Bendul, Negeri Sembilan...ada gak beberapa gambar lain di tempat kenduri Felda Keratong, Pahang...

 gambar ni masa tgk org silat...

 dia wat mata sepet...kuikuikui...

 ini anak nazri....tua sebulan ngan Rizqin

 ini gambar gigit cenderahati pengantin...

 ini dah sampai Ulu Bendul...makan dulu...

 ok..meh celup sikit kaki Rizqin dalam air...hahaha..
time ni dia macam terkejut sebab air sejuk....

 kali kedua celup...ok..siap tengaok ayah dia n senyum2..dan siap lompat2 dalam air...

 senyum...besh rupanya main air...

 dia wat muka dah...hahaha

 senyum lagi...

 tengok dia hentak-hentak kaki dia..bila air kene muka dia stop jap..
pastu hentak-hentak balik..

ok..ni gambar last main air..tak leh main lama-lama...sejuk...

k..tu je yang ada...gambar lompat-lompat ada tapi kabur..so tak masukkan dalam ni....

wassalam...

Gambar Rumah Penginapan Di Cameron Highlands

 Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...hari ni ada beberapa gambar dari pendrive (yeay..akhirnya berjaya membawa pendrive)...so terjumpa beberapa gambar dalam rumah penginapan di Cameron hari tu..sebenarnya ni rumah kawan mak aku..suami dia pengarah MARDI disana...so kebetulan masa kami pergi memang kosong..jadi bernasib baik...huhuhu...

Jom kita tgk rumahnye

 ok kita mulakan dengan gambar sepupu aku...hehehe...

 ini ruang tamu..sebenarnye besar lagi tapi aku ni 
mana pandai nak menangkap gambonye...

luas sebenarnye..3bilik..nampakkan ada meja makan tu...
sebelah meja makan ada dapur..semua lengkap..
dapur gas, rice cooker, microwave pun ada, peti sejuk..
klu korang nak dtg tggl bawa barang basah n kering je..periuk semua dah ada

 nampak adik n laki aku dok melepak tuh...hahahaha

 ini salah satu bilik yg sempat snap...tak dapat nak snap 
banyak sebab kamera aku nak abih bateri..

ok last sekali..bilik no 2..tapi aku dok amik gambar sepupu aku ni..
auni n amjad

k la..tu je..jap gi gambar Rizqin mandi kat Ulu Bendul..

Wassalam..

05 July 2011

Majlis Tunang Adik + Gelagat Rizqin

Assalamualaikum...

Hujung minggu lepas ada 2majlis iaitu majlis tunang adik aku hari sabtu dan majlis nikah kawan baik aku hari ahad..Sangat la meriahnye majlis diaorang dengan makanan yang sedap-sedap...hahaha..al-maklum le teman kuat makan....

Ok la kita tengok gambar...aku takde idea nak menaip..gambar Rizqin main air kat Ulu Bendul tak dapat nak di post lagi sebab asyik tertinggal pendrive kat rumah...Semalam aku EL Rizqin demam panas...cepat sembuh ye....

 barang-barang hantaran

 dari dekat

with bakal MIL

with Adah Future Husband

 Rizqin wat perangai

tengok-tengok wat muka sedih...letih gamaknye..ngantuk
elok je masuk dalam kereta terus lentok dan tido...sian anak umi...hahaha

 ni gambar masa perlawanan bola sepak Malaysia vs Taiwan

muka seronok dia duk nyakat aku...huhuhu

Alhamdulillah result naik mendadak walaupun result keseluruhan ala-ala lulus je tapi target untuk dapat pointer tu jadi kenyataan..hehehehe....

Aktiviti Hujung Minggu ni:
9/7/11 - Pendaftaran UNISEL.. Amin dapat sana
10/7/11 - Majlis Nikah member sekolah Maszura n Faizah..tak sure pergi atau tak...

k la tu je..

tata..

wassalam