29 April 2010

Tak pergi kelas lagi...

Salam..

Hari ni tak dpt nak gi kelas lagi..walaupon gagahkan jugak pergi tapi tak boleh..kepala rasa berpusing2...bila ckp ngan suami aku pening n ckp tak gi kelas suami senyap je....nak mintak tolong suami hntrkan dia kene jadi ref lak...last sekali balik rumah..sms suami kata tak gi kelas n dah ada kat rumah..suami suruh mandi...mgkn sbb kene panas..hehehe..mcm puteri lilin lak aku nih..MENGADA-NGADA!!!!hahahaha

lepas mandi ingatkan nak tido..bila pk dah senja sgt tak jadi tido so, bukak laptop n tgk laman web handphone...cadangnye nak beli lepas bersalin or lepas beli brg2 baby..tapi tak tahu lagi mcm mn..n sambil2 tu snap gmbr perut yg semakin menampakkan diri...so kene pakai baju ketat sikit supaya wanie n ainul nmpk perutku yg bulat ini...hehehehe


gmbr perut secara dekat..


gmbr dari jauh..abaikan gmbr kat blkg tu...hahaha

k la..mak buyung nak sambut kepulangan suami pulang petang...huhuhu...

Balik Kampung...

Salam...

disebabkan ketiadaan keje yg melampau sempat la gak aku taip utk blog aku...tadi pagi aku dok tilik blog sawanila...syok sgt2 tgk blog dia..lagi2 la dia aktif join nuffnang punya aktiviti...lagi2 bila tgk anak2 dia punya aktiviti..best sgt..mcm blog aku nih boring je org nak baca..ntah apa2 yg aku tulis nih..lagipon sejak mengandung takde byk aktiviti sbb byk dok rumah n tido..aktiviti kat luar mcm jalan2 mmg takde pon..ye la ptg suami sebok gi padang bola jadi ref...so kadang2 klu bosan kat rumah aku tukang ikut sekali...hehehe...

23/4/2010 - Jumaat -

last week lepas balik kelas hari jumaat dalam pukul 10mlm, abah ajak balik kg..sbb keadaan mak mertua aku tak berapa nak sihat...dah puas berubat tapi tidak menunjukkan pape kesan..pelik gak...so kami bertolak dari rumah jam 11.30mlm..dan sampai jam 5.30pg...sblm tu ke Alor Setar gi pasar borong beli ikan,sayur n udang..yg turun dari kereta beli barang2 basah bukan aku n umi tapi abah n suami..aku tak larat, sbb berhimpit dlm kereta + kaki rasa kebas lain macam..n sepanjang perjalanan sejam pertama aku duduk atas riba suami...pastu dok sebelah pulak tapi tak leh bersandar sbb pinggang dah krem..so waktu tido aku tido atas riba suami alas dgn bantal kecik..lenguh mcm tu bgn tido beralaskan badan suami lak...mcm2 pesyen..masa tido atas riba suami ada satu tempat dimana kereta menjadi kereta kuda..hehehe kepala aku jadi mangsa..aku yg tgh mamai terasa suami bgnkan aku dari tmpt tido n alaskan bdn aku kat bdn dia lak...huhuhu...masa tu dah ngantuk sgt2..tak larat n buka mata n biarkan je apa yg suami buat..nasib baik selesa je...hehehe...bila sampai kg baru perasan yg kaki dah rupe kaki dinosour, bengkaknye sukar digambarkan lagi...lepas subuh aku terus tido dlm bilik mak mertua..umi n abah tido dlm blk aku n adik2 tido dlm bilik adik ipar aku yg skrg ni dok rumah mak mertua dia sbb isteri baru je bersalin..

24/4/2010 - Sabtu -

Bgn je dari tido terus masak air n wat air kopi utk umi n abah..diaorg pon br bgn tido..suami baru nak tido so biarkan je la dia tido dulu..aku mengadap nasi lemak 2bungkus...selera beso betul...tapi mmg tiap kali blk kg mak aku mmg akan mkn nasi lemak 2bungkus sejak mengandung ni..dulu masa balik kg aku pernah mengidam nasi lemak...apa lagi tiap kali balik aku bantai 2bungkus terus ye la bukan selalu dpt mkn nasi lemak tu..balik kg je dpt mkn...tghr aku n umi yg masak..mak duduk tgk kitaorg masak...dia tak boleh kesana kemari sgt sbb dia cepat rasa kebas2 terutamanya bhgn tapak tgn...mlm lak kami pergi rumah mak mertua adik ipar aku..tgk baby boy...hmm..baby tido je...puas tenyeh baby tapi tak bgn2 gak...hehehehe

25/4/2010 - Ahad -

Pagi kami ke mini market...beli brg2 terutamanya serbuk kopi n teh wangi...kopi n teh kat sana sedap betul...tu yg umi suka beli kat sini, abah pon suka kopi sana...kemudian, kami ke rumah paklang utk mkn tghr kat sana..pergh..tgk buah pelam dia mmg kecur air liur aku..maklang mcm paham je terus pi kaitkan tuk aku..hehehe...dlm 3.30ptg kami memulakan perjalanan balik Nilai..pukul 10.00 sampai rumah...lepas dah selesai upacara mengemas rumah aku masuk tido dan bgn semula jam 3.30pg tuk basuh baju...lepas tu lgsg tak leh nak tido sbb kaki rasa sakit terutama tapak kaki...rasa cucuk2 je..

26/4/2010 - Isnin -

Buat keputusan utk EL hari ni..kaki masih sakit n tak cukup tido...sepanjang ada kat rumah aku just jemur baju n tolong umi masak..pastu aku wat karemel sbb dah lama tak buat...ptg lak amik suami kat opis n terus pergi kelas...mintak suami temankan sbb tak confident utk bwk kereta sbb kaki masih lagi bengkak...

27/4/2010 - Selasa -

Bekerja seperti biasa....hehehehehe....

tu je

tata...

p/s: ada org tu lps gi Pangkor terus senyap..nak call hp lagi 1 asyik dgn suami..susah nak contact..huhuhuhu...

23 April 2010

Tolong AKU!!!!!!!!!!!!!

Salam....

Sejak akhir-akhir ni gusi selalu je darah lagi2 time gosok gigi..hmm rupa-rupanye sbb baby amik kalsium aku..tu yg jadi mcm tu..br 5 bulan aku dah krem kaki n gusi berdarah..sbb aku tak minum susu n mkn ubat kalsium...mcm mn ni...huhuhuhu..agak2 apa yang boleh dimakan selain susu n ubat..aku alahan tang 2benda tu...

19 April 2010

19 Minggu 3hari

Salam...



baby 19minggu...

Saje je suka2 letak gmbr perut yg sudah menampakkan keboroiannye..gmbr ni amik ptg td lepas balik keje..teringat ada kawan nak tgk gmbr perut aku..masa cukup 4 bulan tak nmpk sgt lagi..ni baru ternmpk tu yg snap kejap ptg td...

mula2 tu nak ke kelas lepas tu muntah masih tak hilang2 terpaksa batalkan niat ke kelas sbb takut termuntah dlm kelas..ganggu org lain nak belajar...kelas n rest room pon jauh...tak berani nak amik risiko...

baju ni umi yg punya sbb tengahari pas mkn aku jln nak ke bilik hubby..masa tu mmg dgn hubby la..tetiba terus kuar mknn yg aku mkn tadi..abih baju n lantai (sikt je la) kat laluan jln ke kafe ada muntah aku..sempat gak la dua org tgk keadaan aku mcm tu..malu sgt2..tapi nak wat mcm mn...lepas tu kebetulan abah keje ptg hari ni so call umi mintak dia packingkan baju kurung aku/dia yg ada...kul 2 lebih abah sampai dgn baju n tudung..selamat..klu tak abih bau la aku 1 hari tu..kompem nak solat pon tak selesa sbb busuk n kotor...

ptg nak dekat balik perut ni berbunyi-bunyi..ye la dah semua mknn tengahari dah kuar mesti la lapar balik..so aku yg kelaparan ni mengadu kat hubby..dia bwk aku gi cempaka mkn cucur udang sementara tunggu mkn mlm..aku order gak laksa penang...lepas mkn pon sama rasa nak muntah tapi tahankan..sampai umah umi ajak gi kedai.sampai kedai lak aku tak berani nak masuk dlm takut persemburan akan berlaku..so, dok kat luar je..dlm kete di temankan dgn aircond kereta..panas la sgt2 lagi2 tgh mengandung ni...

malam lak aku rendam baju n tudung yg terkene muntah..pastu tadi suami bg pesanan kat baby..dia ckp nnti kuar jadi anak yg baik..rajin wat keje, kemas rumah, aku tmbh rajin solat jadii anak yg pintar, hormat org tua...mcm2 lagi la..tetiba baby turun ke bwh terasa keras perut aku lepas ayah dia usap baru naik balik keatas...biasanya bila dia ada kat bwh n time tu la aku nak membuang akan rasa sakit sikit sbb kita tekan dia...hehehehe....dekat kul 10 kami mkn mee rebus...ok la mkn sikit2....baru je hirup kuah aku muntahkan kuah..tapi aku gagahkan mkn gak sbb tak nak perut kosong..

skrg ni tgh berpeluh-peluh...mmg la tak bestnye panas-panas mcm ni..nak mandi tapi mak mertua dah pesan jgn mandi mlm..tak elok tuk baby...so terpaksa tahan diri...mlm ni suami kerja malam..dari kul 1pg-4pg...ni baru lepas bertolak ke tmpt keje...tu yg aku tulis blog ni sblm tido...

k la tak tahu nak kata apa..

tata

wassalam

14 April 2010

Bila Baca Puan Chika Punya Blog

Salam...

Statement kat atas disebabkan blog Puan Chika kita bertajuk Food Cravings mula diri ni nak menulis walaupon sat gi secara terkocoh2 nak gi kelas...hahaha...takpe...5 minit pon jadi la..

ia mengisarkan pengidaman mak2 yg tgh mengandung...nak di jadikan cerita teringat sabtu lepas mulut aku nak mkn ketam..tgk ketam chika teringat ketam yg aku mkn 2 ekor dari 4 ekor ketam sorang2..sampai adik2 n family mengalah..mkn sikit2 sorg..aku yg dpt lebih...rasanya dah 2 kali aku mkn ketam tapi mcm tak jemu je..lagi satu anggur..perh...klu dpt mau tak kasi org2 sekeliling dah..dilapah sorg2...pelahap no..tapi takde la sampai tak ingat family lak...hehehehe..rasanye tak byk sgt benda yg aku mengidam cuma masa mula2 tu aku teringin nasi lemak kat kg suami..tak tau nape..sampai mimpi2...hahahahaha....isk isk isk..dasyat gak kan..yg belum dikotakan janji soto kat food garden LCCT ngan mkn seafood n ikan bakar kat tepi2 pantai...mcm2 permintaan aku..time takde duit mcm2 aku mintak kdg2 laki aku gelengkan kepala je...tapi aku mintak sekali dia tak leh bg aku diamkan je..ada duit nnti aku tuntut la balik..hehehehe...jahatkan....tapi seronok sbb dpt mkn...mkn dan mkn...sedap tul...pagi tadi teringin mkn kuey teaw goreng..pagi tu umi buatkan...kuey teaw goreng ni boleh dikatakan selalu sgt aku mintak umi buatkan...n smlm mintak suami buatkan milo ais..sbb aku tak suka rasa yg aku wat..aku nak dia buat gak...hehehehe...lagi apa lagi eh...takde dah kot...mcm2 kan org mengandung ni...

hari ni suami tegur perut aku dah nmpk dah..smlm emak mertua tanya suami perut aku dah nmpk ke..suami ckp aku gemok so tak nmpk sgt lagi...takpe la...hari ni dia kata dah nmpk lak...

eh k la dah pukul 5...time to punch-out n pergi ke UPM lak...

so tata

wassalam....