Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

03 February 2010

Check-up kali ke-2

Salam...

Alhamdulillah dah sattle check-up ke-2 cuma kene scan baby lagi sekali sbb tadi scan baby sungguh lah keciknye...doktor kata maybe baby baru 8minggu patutnye baby dah 10minggu...
so then lagi 2minggu akan di scan lagi....

saya dgn hati yang bimbang bertanya pada doktor "Takpe ke scan banyak kali nih...takde pape effect ke??? doktor gelak je...dia ckp takde masalah...time pregnant elok la scan selalu....heh?????

so takpe la...

Lepas tu masa scan baby tu aku dah nmpk jantung dia bergerak2....best je...perut pon dah besar sikit..tapi cepatnye beso sbb perut saya ni mmg besar kut...hehehehehe...malu lak nak mengaku perut ni besar dari dulu....tapi baby tak bergerak2 pon lagi....

n then nurse suruh minum susu...yerk...saya mmg pantang bila di sebut SUSU...mmg la alahan yang melampau...semua gara2 masa kecik gila SUSU bila dah besar benci SUSU pulak... hahahaha...nasib la kan....

InsyaAllah saya akan tunjuk gambar baby masa umur dia 5minggu....n yg terbaru nnti lagi 2minggu la baru tunjuk ye....gambar perut..tunggu la lagi 2bulan InsyaALLAH br amik gambar perut saya yg comei tuh...hehehe....

sakarang masih dirumah...basuh kain n rehat jap sambil dengar Al-Quran...setakat nih cuma mampu dengar sbb diri sendiri tak menyempat lagi nak mengaji akibat kesuntukan masa n kesihatan kurang memuaskan...ingat nak beli pillow yg leh letak mp3 dalamnye....tapi kat Malaysia ni ada ke??takpe la aku try mintak ex-boss aku belikan...insyaALLAH....

tu pon tak tau lagi dia ada lagi tak kat New Zealand ke tak...huhuhuhuhu...mintak2 ada la kan...

k la...

tata

wassalam

9 comments:

  1. nak pillow macam Chika ek? adah bagi nak2?

    *sbb tak tahu nak bagi apa*

    akak jangan beli! nanti adah cari ;)

    ReplyDelete
  2. owh doc ckp tak pe ek?mmm...pelik lak..takpelah kot.doc aku lak tak bg scan jer...

    ReplyDelete
  3. wanie:ntah la aku pun tak th...setakat nih dah 2org doktor ckp mcm tu...cuba ko tabya adik ipar ko tu...

    ReplyDelete
  4. adah....ha'ah akak nk mcm tu sbb akak takde pape lg tuk baby...huhuhuhu...lgpn nk berjln asyik mabuk je....tak mhal ke pillow tuh???

    ReplyDelete
  5. dah survey harga tapi orang tu tak reply. tapi adah prefer lagi beli directly dari kedai. nanti adah carik asap ;)

    *aloh.apalah mahalnya hadiah untuk anak sedara.huhu*

    ReplyDelete
  6. hehehehehe...segan la pulak....

    ReplyDelete
  7. hamboi2 nk pillow bagai mama sowg ni. nk pe ag wahai cik kak sayang? t kurma n kismis tu insyaallah pas raye cina aku bg ea. xsmpt nk g bli la syg.

    ReplyDelete
  8. ko ni lmbt2 nnti baby aku kempunan nak mkn tau....huhuhuhuhuhuhu...mcm2 aku nk...aku dah listkan brg2 baby td....hahaha

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya