Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

10 March 2010

Janin dah bergerak

Salam....

Semalam pergi kelas secara tergopoh gapah...ntah la rasa cam kejap je dah sampai UPM...lepas tu tgk missed call ada 7..semua dari suami..bila tanya kenapa dia jwb takde pape...lepas tu masuk kelas dan duduk diam2 dlm kelas..mula terasa kelaparan tapi aku tahan sbb kat upm ni mknn hari2 sama..rasa malas nak mkn...hehehehe...lgpn takde geng nak di ajak makan sama...

lepas tu dpt mesej dari suami tanya blk kul berapa...lepas tu dia ckp anak pak sedara aku nak pi Jerman mlm tu..so lepas maghrib terus aku gerak balik n ke KLIA....

sampai KLIA mintak suami temankan parking kereta kat parking la kan..takkan kat kandang lak...bukan apa kwsn parking kan sunyi so tkt sikit la pasal keselamatan lagi2 handbag aku dlm bonet kete..so amik suami di level 5 pintu 7 dan terus parking kereta...lepas tu jumpa diaorg..budak2 yg dpt smbg belajar di Jerman ada 11org..semua lelaki...n trip ke 2 ada la perempuannye...

so masa jumpa diaorg biasa la kan..salam salam salam..lepas tu borak sikit2 pastu byk borak ngan mak sendiri...sbb tak biasa sgt diaorg...klu diaorg peramah aku ramah la balik...lepas tu makcik tegur aku kata dah berisi je ni ada pape ke..aku angguk je la ngan senyum2 kambing...hehehe...pastu dia tanya kak ila mcm mn dah lekat gak ke..aku kata belum lagi sbb dia tak boleh pregnant dlm 2thn ni sbb dia ada kencing manis...anak dia yg doktor tu tanya sape aku ckp la kak ila...mak dia campuk ckp nabila...hahahahaha...mana2 la...pastu dia tanya berapa kandungan gula..aku ckp skrg ni main 12 n 14 la...klu dulu pernah sampai 20...mak dia geleng kepala..dia ckp bahaya gak tu...

lepas tu bila doktor tu tau aku pregnant dia tanya dah berapa minggu..aku ckp la nak masuk 14 minggu dah...dia ckp baby dah gerak ni...boleh rasa klu tekan sikit perut klu nak tahu pergerakan dia...aku angguk je...n dlm masa yg sama terasa perut tercucuk2..aku tanya umi dia gerak ke rasa cucuk2 nih...umi ckp ye la tu..klu boleh pagi2 bila bgn pegang perut lepas tu selawat...insyaALLAH leh rasa gerakan dia...comel sgt bila tgk anak lelaki doktor tu..dah le bapaknye hensem anak pon hensem jugak..comel mcm cina..sbb mak doktor tu keturunan cina n org melayu amik dia jadi anak angkat masa baby lagi...so anak2 dia semua putih2 sampai cucu pon mcm cina...aku ckp dlm hati baby2 kat sini semua mcm muka cina...ciut sgt2...lagi2 yg si aktif boy tu...geram tul...

dlm kul 11 aku sampai rumah...dah sampai rumah terus solat n tido...lepas tu umi masuk bilik ckp suami aku tido kat luar...lorrrr...dah kejutkan dah tadi..sambung balik tidonye...aku terus kejutkan dia n terus tido...tak larat dah..mata takmo buka dah...n bila bgn pagi dah tak nak bgn sbb biasa tido dlm 10 atau 10.30 ni terlebih time tido ni mula mata ni perit je sampai skrg..malas bak buka...keje pun mula la nak ngulor...nak tido dulu la...apa laaa....tapi tahan gak mata ni sbb byk keje..tapi skrg ni mcm tak boleh blah dah...ngantuk gile..

k la..

tata

zzzzzzzzzzzzzzzzz

2 comments:

  1. nanad..nanad..mcm2 ko ye. siap ade doc peribadi lg. berangan xpnh habes ye. jg kesehatan tu. jgn kelam kelibut je manjang.

    ReplyDelete
  2. ala doktor tu mmg abg dua pupu aku pon cuma tak rapat je sbb rumah ni jauh sikit dari rumah arwah nenek aku...tapi masa kecik2 n sampai sekarang klu blk kg mmg pergi rumah dia cuma dia je takde kat rumah...study jauh..over the sea....hahahaha

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya