Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

29 June 2010

Check-up 29 minggu

Salam...

Dah sampai trimester yg ke tiga...dimana check akan dibuat 2minggu sekali sudah..hari ni just amik darah, ujian air tencin dan inject utk kancing gigi...

setakat ni takde masalah..takde kene minum air gula, takde terlebih berat...kira semua alhamdulillah ok je....

berat sekarang 64kg...pergh...beratkan...hahaha...hentam saja la..sekarang ni benda yg baru belajar adalah cara2 mengesan pergerakan bayi dari pukul 9pg hingga 9mlm mulai hari ni...

tapi mcm tak reti je nak kesan mengesan ni sbb bkn terasa sgt pon gerakan dia...lagi la nak merasa dia berpusing-pusing 360...ntah..setiap kali rasa gerakan aku tik je la..tapi yg aku tahu dia sgt2 aktif pada waktu malam...menyebabkan aku payah utk menidorkan diri...

semalam...mmg aku terjaga dari kul 2.30pg..mula2 tu sbb nak gi buang air lepas tu tak tertido2...so buka FB...buka FB si ainul tu tarak tido lagi..sembang le ngan dia kejap..dekat kul 4 aku tutup laptop...tapi terkebil2 gak biji mata aku nih...lepas tu lelap sendiri...pagi tadi mau bgn susah...baju laki aku pon tak aku gosok..tgk2 dia pakai t-shirt airport je...hehehe...sian laki aku...

ada gak mintak pendapat dgn nurse pasal breast pump & pampers..utk breast pump nurse ckp better guna tgn je sbb ia tidak menyakitkan seperti breast pump...ada gak dia ajar cara2 nak kuarkan susu menggunakan tgn...dia kata better jgn beli lagi la benda alah tu..yg paling penting dia ckp niat kita nak bg susu bdn dekat baby bukan mau kasi susu formula, insyaALLAH dgn niat kita tu akan semakin byk pengeluaran susu tersebut..bg aku la, aku tak nak lgsg bg anak minum susu formula..tapi tak tahu la tahap kemampuan kita sampai mana...insyaALLAH ada rezeki tertunai la hasrat aku tuh....utk pampers lak dia galakkan beli sikit dahulu sbb takut kulit bayi alahan pada pampers2 tertentu n takut jugak baby keluar size yg berbeza-beza..ye la klu baby beso kene pakai pampers size M klu kecik size S..so better beli S dlm 10 keping dan M 10 keping je...

lagi apa ye...hmm rasa mcm seronok lak beli barang-barang baby ni..ada lagi senarai-senarai barang yg belum beli lagi...ptg smlm beli tuala n botol susu kecik..ada org berpengalaman suh beli botol susu yg paling kecik...mana tahu kot kencing baby kotor sumbat kasi air masak byk2..hahahaha

k la tu je la yg aku nak taip....ok la sambung buat kerja...

tata

wassalam

2 comments:

  1. eiii..baby dah makin besar. dah gerak2. :)

    nanti bila2 nak shopping ajak ah adah. free je ni. agaga :D

    ReplyDelete
  2. hehe...ok nnti akak bgth...baby pon dah pandai main dlm perut ni...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya