Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

03 June 2010

Tak Lama je lagi...

Salam...

Esok genap 26minggu kandungan aku...maknanya ada lagi 14minggu sahaja lagi utk menyambut kehadiran org br...rasa berdebar-debar, takut n mcm2 lagi..rasa tak sabar nak tgk baby pon ye gak...hari tu check-up 25minggu dgr denyutan jantung baby..alhamdulillah nurse ckp baby sihat...jantung dia ok...hehehe..

Setakat ni baru je beli 4 pasang baju baby...aku beli yg besar je terus..boleh pakai lama sikit...aku br beli bakul utk letak barang2 dia..tu je yg aku baru beli...byk lagi yg tak dibeli sebenarnye...aku tunggu cukup 7 bulan..n beli pon sikit2 je la...mgkn sabtu ni ke pasar UPM cari tilam utk tido dia tapi tak sure lagi jadi ke tidak ke sana sbb assignment byk lagi...study pon belum lagi..exam ada lagi 2mggu utk di tempuhi...

Utk breastfeed ingat nak beli jenama dibawah ni..takat ni yg set ni yg paling murah...dlm RM389.00 kot....ye la mama dia kerja kan so kene la beli supaya senang anak nnti..klu boleh tak nak bg dia minum susu tepung tapi tgk la keadaannye mcm mn nanti..nak beli car seat lagi ngan stroller dia...tak tahu la..semua mahal2...tgk la dulu mcm mn..utamakan yg penting-penting dulu..


jenama PHILIPS AVENT

lepas ni umur 8bulan akan dibelikan brg2 mandi dia pulak...hmmm...mcm2 dlm kepala sampai tak tahu mana satu nak dimulakan dulu...

k la...

dah kul 2 nih...

tata...

4 comments:

  1. ye la nad...barang bb nie semuanya mahal2kan.....xtau nak beli yang mana dulu...rasa skg nie semua penting..!!! tp yang paling penting xsabar nak tunggu bb nie....

    ReplyDelete
  2. tu la..nak wat mcm mn...brg2 bb mmg mahal2...tapi kene gak beli utk keselesaan n keselamatan dia...

    ReplyDelete
  3. ya Allah comelnyaaaa!

    akak jaga baby baik2 ye? alamak. akak dah busy nak exam. boleh lagi ke pergi zoo?

    T.T

    ReplyDelete
  4. lepas akak abih exam adah sibuk ke??mgkn awal bulan 7 kita gi nak??

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya