Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

20 July 2010

Kenangan Ramadhan Bersama Ben Ashaari

Salam....

Selalu tgk en.BEN kita ni update semedang blog dia...so dia byk buat aktiviti...en.BEN suh cite kenangan bulan ramadhan ye...takpe...moh le kita bercerita..byk bebenor rasanye sebab dah (24-5) thn kali sambut ramadhan yg sgt MULIA ni....


Kenangan Ramadhan
1) main bunga api n mercun...masa dolu-dolu mana ada pengharaman bunga api ni...dulu meriam pun berleluasa...skrg budak2 terlebih pandai..abih segala benda dia dok meng"ote" dari kejadian asal bunga api n mercun...haish...sabo je le....
2) main kejo2 malam raya sampai lupe nak tido...pastu masa dok umah opah katil siap letak depan tv tido ramai2 ngan sepupu...syokkan...pastu tersemput-semput aku di malam raya
3) solat terawih kat masjid...
4) menu bukak puasa yg di sukai daging bakar, ayam percik, air kelapa...mantap kan...
5) jumpa jodoh di bulan pose..sape lagi klu bukan suami tersayang...
6) tgk juadah makanan yg sgt byk di bulan ramdhan (sangap tul aku klu bab mkn2)
7) pi dating bukak pose ngan suami kat UPM (masa tu br kenal lagi) dia siap bacakan doakan berbuka lagi...hehehehe
8) berbuka pose ngan rakan-rakan KUIS kat kenny rogers, Mines ngan ainul,ika,sal n kak ila
9) berbuka pose ngan ainul kat pizza hut....
10) wat kuih raya sampai hangus ko....ada tu wat tempeyek sampai aku pon tertempeyek kat tepi dapur....hahahaha
11) yang paling tak dpt lupakan masa berpuasa di KUIS...masa tgh final exam..aku 1 bilik ngan wanie n sal...kami gilir masak sahur n buka puasa...nak tahu masak dlm apa?dlm periuk nasi..segala mknn simple shj..mkn lauk sardin ngan ikan bilis goreng...lepas tu pernah buat bubur lambuk pun dlm periuk nasi tu n sedekah kat jiran2 bilik...maniskan kenangan...
12) bulan puasa ni bulan yg sgt mencabar lagi2 yg bekerja, belajar n nak beranak ni...thn lepas aku berniaga bubur lambuk ngan suami...suami jaga kedai aku gi kelas...thn ni tak buat sebab dah sarat...n thn ni sepanjang bulan puasa suami akan temankan ke kelas...

k la tu je kot...haaha...

eh lupe lak...dpt segment ni sebab selalu tgk blog en BEN nih....terbuka blog sendiri tgk dok update je...so kita pon dok buka je la blog dia....hehehehe

tata

p/s: puasa tak lama je lagi...hope semua umat ISLAM dpt menunaikannya dengan sebaik mgkn....

2 comments:

  1. all the best akak dalam menempuh ramadhan. moga mendapat barakah dan diberikan anak yang soleh/solehah waktu raya. ameeeeeeeeeeen :)

    51 days lagi? OMG! tak sabar nak anak buah! HEHE

    ReplyDelete
  2. amin....hehehe...adah pun sama...semoga kita dpt buat lebih byk amalan2 berbanding ramadhan yg lepas...

    tu la...tak lama je lagi...akak dah cuak dah...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya