Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

02 August 2010

5 Minggu je lagi...WAHHHHH

Salam....

Pejam celik tgk2 dah nak dekat 9bulan baby menghuni dalam perut aku...segala jerih perit masa mak kita mengandungkan kita dah dpt aku rasa....rasa teruja masa mak kita rasa dulu-dulu pon aku sedang merasainya...mmg dah tak leh nak bayangkan apa rasa sekarang...teruja,suka,takut semua ada kumpul jadi 1...umi pon skrg tgh sibuk jahit cadar utk baby...smlm umi tolong jahitkan kain batik utk aku..ye la nnti sepanjang pantang mesti nak guna kain batik selalu kan....

dari segi persediaan sambut baby byk lagi tak beli...insyaALLAH akan bershopping sakan masa warehouse sales kat PJ...ntah la..tadi suami ckp dia kene kerja hari sabtu..aku esoknye pulak nak jawab test...klu pergi lmbt2 jln mmg akan sesak sgt2...aku kalau boleh tak nak sesak2 dlm keadaan separuh nyawa dah skrg ni....

update pregnancy check-up..alhamdulillah takde pape masalah dari awal kehamilan sampai skrg...cuma muntah2 masih lagi ada sampai skrg...skrg nak lari gi toilet susah dah..so sentiasa ada gula2 di mana-mana bg mengelakkan sebarang persemburan dimana-mana kawasan...insyaALLAH cukup 9bulan aku akan ke klinik panel utk check up baby..bkn nak tgk jantina ke apa tapi bg memastikan air ketumban n uri berada ditahap yg selamat...bukan apa ni 1st time sambut baby so klu boleh biar la semua selamat.....lagi pon pernah jadi dekat officemate aku check-up 9bulan dekat klinik kesihatan, nurse ckp ok..baik...bagus...alih2 selang 2/3hari lepas tu air ketumban dah hilang dlm rahim...baby tak dpt diselamatkan...cuba bayangkan keadaan mak dia masa tu..kita yg tanggung baby kemana sahaja, menghadapi bulan2 morning sickness lagi...tiba-tiba hari dia dilahirkan sepatutnya bernyawa tapi tidak bernyawa...tapi tu la kan...setiap apa yg ALLAH uji pasti ada hikmah disebalik kejadian...semoga dia sabar dan tabah hadapi semua ini...ALLAH takkan uji ummatNYA melainkan DIA tahu ummatNYA itu tabah hadapi segala ujian yg di berikan....

RAMADHAN - akan tiba...insyaALLAH cuba sebaik mgkn utk berpuasa penuh....aktiviti sepanjang berpuasa mgkn tak byk....setakat pergi kelas n tolong umi masak-memasak (tu pun time takde kelas) or dok melepek di bawah ketiak suami...jadi mcm kanak2 rebina semula...ekekeke.....

kepada sahabat handai, sedara mara...SELAMAT BERPUASA...semoga ibadah puasa tahun ini kita kaut lagi byk pahala...jgn byk wat dosa ye...

salam sayang

NaNaD

2 comments:

  1. moga ibu dan baby berada dalam lindungan Allah SWT. insyaAllah. moga semuanya dipermudahkan ;)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya