Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

09 August 2010

Warehousales Pureen

Salam....

Saja je menaip hari ni pasal membeli dan terbelah-belah duit aku habis gara-gara brg bb...ye la apa je sgt aku beli brg baby sblm-sblm ni kan...kali ni aku borong abih-abih san....umi ckp anak umi dulu pun tak lengkap mcm alg beli...hahaha...mgkn sbb anak pertama...excited dia terlebih sikit...brg yg aku tak beli lagi and perlu beli lagi barut dia kot (tapi laki aku ckp dah cukup tu...umi aku lak ckp kene beli lagi yg besar punya..takut bb besar...) minyak angin dia, pampers newborn and baby oil...aku terlupa langsung baby oil dia sbb member opis ckp masa dia lahir baby tak dimandikan (betul ke) sebaliknye bersihkan dgn baby oil je...brg aku tinggal bengkung herba HPA je la kot n jamu aku nak beli ngan anith (member opis aku harga dia 40biji RM15..tak pasti betul ke tak harga ni)....

Pasal gi ke sana (PJ) aku gerak dari rumah 8.30pg...pagi lepas subuh aku terus wat sarapan..mkn2 n terus siap ke PJ..bila dah sampai PJ kami tak jumpa jln ke pureen tu sbb map dia mcm konpius sikit...last sekali jumpa toyota punya kedai baru jumpa jalan masuk ke pureen...so lain kali klu pergi ingat toyota je..tak pyh ingat lain..lain mcm hampeh je....hahahaha..
sampai sana pukul 9.40pg..n keadaan time tu dah sesak..parking pun dah takde..so kene tunggu parking dlm setengah jam..10.15pg baru dpt parking..park je terus jln laju2..bila gi sana baju dah tak byk dah...huhuhu..aku rembat baju sepasang, baju sejuk n baju sahaja..nak beli baju jaring2 tapi dah takde..

Sorry mori la tak amik gambar brg2 sbb aku tak larat + malas...total barang yg aku beli dlm 40 unit kot = RM 3++...haaa engkau amik..nasib baik bwk duit lebih klu tak melopong aku nak membayarnye...brg2 yg aku beli ialah :

1) Syampoo baby beso 750ml - 1 (RM 9)
2) Baby Bath 750ml - 1 (RM 9)
3) Bedak baby set dlm set 2 botol besar bedak + syampoo baby kecik
4) Barut baby - 5 (RM 3/unit)
5) Botol susu BPA-Free (RM5 and RM6)
6) Comforter set (RM30)
7) set Bantal (RM10)
8) Breast Pump (RM38)
9) Cover utk tumpah susu -1
10) Kelambu Baby (RM20)
11) Maternity Pad -5 (RM9/unit)
12) baju sejuk (RM6)
13) baju (RM 3 n RM6)
14) warmer utk botol susu + beg (RM16)
15) Tissue lembap (RM 12 (1set ada 400 pieces tisu, RM 8 ada 160 pieces and RM 9 ada 200 pieces)
16) puting botol susu
17) sudu
18) pinggan
19) kapas (utk basuh luka) - 3
20) tuala
21) Blanket
22) Berus botol susu + Puting susu - 1

ini je yg aku ingat aku beli...sampai kene guna 2 beg Ikea n 1 bakul..nasib baik semua ringan2 kecuali tisu basah n barang mandi dia la...ada yg aku tak tulis harga tu aku tak hingat berapa harga dia...tapi yg paling mahal aku beli RM 38 bagi 1 unit barang...pampers aku tak beli sbb takut pampers tu besar ngan baby sbb ada size S paling kecik takde size for newborn...so yg tu kene beli lain..mgkn hujung thn ni ada lagi so hujung thn la br balun pampers lak...pampers klu nak tahu size S 75pieces x 2 = RM48 size M lak 2 RM 50 tapi tak ingat 1 tu ada berapa keping pampers...hoooooo...mmg gila bab beli brg baby ni....sudu n pinggan tu aku terperasan time membayo..rupanya laki aku dah excited beli brg2 utk mknn dia..haila...abg bb dlm perut lagi tau dah beli pinggan ngan sudu????hahahahahaha...gelak je la aku time tu....

haaa...ingat ye...nanti borong lagi dlm bulan 11 kot..

k la tu je laporan hari ni...

2 comments:

  1. hehe..seronok shopping kan :)
    wah, dah beli pinggan utk bb..hehe..

    p/s: memang tak sangka usia bb kita seminggu je beza..sapa la yang akan lahirkan dulu ek..huhuh..semoga selamat ibu dan bb nanti :)

    ReplyDelete
  2. hehehe mmg seronok shopping brg baby sampai husband pon berebut-rebut tang cari baju tu...tapi tak byk dah bajunye...husband mmg terlebih excited agaknye..terkejut gak ingatkan dia nak beli kat anak buah dia rupanya utk anak sendiri...hehehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya