Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

16 November 2010

Balik Kampung

Salam...

Dah lama tak update blog..kebetulan kerja dah takde so dgn takde keje ni la baru aku menggatal nak taip2 ni...sebelum2 ni tak berani sbb baru sesuaikan kembali bertugas jadi P.A kepada boss aku selama 2bulan utk gantikan tmpt cik nah yg pergi menunaikan haji..bestkan klu dpt gi haji muda2 nih...

ok la kita story sikit apa dah jadi dlm semenjak dua menjak yg aku tak sempat nak berblog nih...antaranya ialah:

1- result sem7
alhamdulillah lulus semua walaupun terdapat kejatuhan gred sikit..sem ni kene usaha lagi lebih la utk maintain lagi 2 sem punya resultkan..hari daftar kursus bwk anak sekali tapi dia tak kuar sbb dia tito lak...lepas daftar semua kami ke Putrjaya mkn bihun sup...suka tmpt tu tapi kami tak amik gmbr..anak meragam..tunggu dia besar sikit la baru dtg lg nak amik gmbr sama2..hehehe

2- my birthday
jatuh hari selasa iaitu hari pertama kelas utk sem 8...agak kelam-kabut gak sbb sem ni kene buat projek paper/kajian kes..hari ni jumpa penyelia nak bincang ngan dia samada elok wat kajian kes/project paper..huhuhu..hari lahir ni suami belanja aku mkn...hehehehe...tq

3- perangai Rizqin
perangai dia sentiasa berubah dari hari ke hari...hari tu amik abah dari tmpt keje..rizqin teruja tgk lampu yg banyak..kepala dia sama laju ngan viper kereta..hahaha..sampai aku naik pening tgk dia n bila tahan kepala dia, rizqin akan menjerit tanda protes...so biarkan je la...
terbaru dia dah pandai buat muka..bila dah berdukung kemudian dibaringkan dia mesti tutup mata terkelip2 macam org silau tapi sebenarnya tak silau pun...n dah pandai buat mcm org nak muntah...huuuiiii...sabo je la...baru2 ni dia kene campak sekam...demam la sikit..tapi dah ok...

4- kelas
alhamdulillah sem ni cuma ada 3kelas sahaja...so kira ok la...tak teruk mana n ada masa la nak ngadap anak kan...

5- makanan
sekarang ni mkn je apa sahaja sbbnye tiap kali aku tahu benda yg kene pantang lama aku dah termakan..so bila dah tahu baru tak mkn balik tapi macam dah terlambat je kan sbb dah MAKAN...

6- susu
Rizqin tak nak susu bdn yg dah dibeku...mcm mn la nak bg dia minum gak susu tu..sayang la byk la tu stok susu skrg nih..lagi la sekali pam 15minit=5oz...kadang2 satu hari tu 3kali aku pam..so mcm rugi je la kan...dah la sebelah dah kurang susu sbb rizqin minum sebelah kanan je..huhuhu

7- balik kampung
insyaALLAH malam ni kami berangkat pulang ke kampung...utk sambut Hari Raya Haji dan Majlis Akikah utk Rizqin...harap takde la banjir kat kampung tuh...amin...mgkn juga hari sabtu kami akan balik ke Kedah pulak utk kenduri kawin abg anip pada hari ahad..tgk budget dulu..hehehe

k la

sampai situ saja yg aku ingat...gambar takde lagi..nanti la update kemudian di kampung ye...

tata

wassalam...

2 comments:

  1. rizqin dah besar panggil adah. nanti adah shoot kan picture! ;)

    p/s:
    konvo adah postponed to feb :'(

    ReplyDelete
  2. ok..nanti akak bgth..skrg dia dah pandai gelak ngan melompat...dia gelak sampai bunyi2..hahaha

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya