Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

04 March 2011

6month check-up Rizqin

Salam...

Lamanya I tak update U...hahahaha.....amik masa kerja sikit ye...kuikuikui
ok la update la sikit pasal cerita smlm kan..aku tetiba je cuti secara emergency sbb aku sakit perut + nak check-up Rizqin sama...so meh baca cerita perjalanan hidup I semalam...cheewah...poyos jer...

8.00pg
Rizqin bangun sbb dia berak...hahaha...so aku mandikan terus dgn air sejuk...terketar2 sian lak dia...so mandikan kejap je la....siapkan dia pakaikan baju apa semua siapkan sarapan utk ayah dia pulak..aku wat kopi 'o' pekat kat dia...pastu ada la goreng2 yg umi masak pg tu....

9.00pg
kami ke tesco nilai...hari ni ada pembukaan disana...jadi pusing2 sampai pening br pilih brg yg nak dibeli...barang elektrik tgh murah...cadang nak beli tapi takde duit...hehehehe...so lain kali la...ada duit nnti belila ye kan...

12.00tghr
kami ke Nilai 3 lak....on the way ke sana Rizqin lelap dan susu pun dia tak minum sgt pun...skrg ni dia kurang sgt dah susu..dia byk minum air masak...air masak kadang2 2oz tu boleh abih kejap je....
tujuan ke Nilai 3 utk survey lampu2 semua tu...

1.00ptg
kami ke ice-room nak try mknn di sana....I mkn strawberry ice n hubby blueberry ice...dua2 flavor tu kami bg Rizqin rasa sikit...dia suka....hohohoho....mkn lak aku mkn Hong Kong Wantan Noodle Soup n my Hubby mkn apa ntah lupa lak nama dia...mcm mee goreng je tapi sedap dua2 rasa makanan tuh...

1.30ptg
kami balik kejap sbb Rizqin berak lagi...mulanya nak terus ke klinik kesihatan tapi sbb Rizqin berak so kene balik basuh la dulu...usai solat semua br kami ke klinik kesihatan kuarters KLIA utk pemeriksaan Rizqin...Alhamdulillah berat Rizqin 7.45kg, panjang 65cm,lilitan kepala 43cm...ok la..normal...pastu kene cucuk se das...hohoho kali ni dia menangis kuat tul...mgkn dia ngantuk + sakit cucuk tu...hahaha...

2.45ptg
sattle semua kami ke Taman Gadong tgk rumah baru kami...alhamdulillah dah siap rumah kami, tinggal buat jalan dan longkang sikit lagi...tapi ntah bila la kami boleh dapatkan kunci tu...dan suami ada mintakan mamat bangla tu tmbh point lampu ngan suis lampu...kami bg RM100 utk upah...bkn apa nak jimatkan elektrik pada masa akan dtg...so ptg esok (hari ni la ye) hubby nak cek balik mamat bangla tu buat...klu dia siap buat terus kasi duit la....

4.30ptg
kami balik kerumah dan tidokan Rizqin...balik tu aku masakan bubur nasi Rizqin bersama, carrot, saddlery, ubi kentang..biar sampai semua betul2 lembik baru tutup api...tapi bila nak bagi mkn Rizqin masih lagi tido sampai pukul 10..dia bgn pun sbb nak menyusu je..so terus tidokan dia..nasi tu sejukkan dulu br masuk dalam peti...esok bg kat pengasuh je la jawabnya....

10.30mlm
kami tido awal sbb keletihan...hehehehe...

k la tu je....

wassalam....

TAMMAT

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya