Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

16 March 2011

My 2nd Anniversary

Assalamualaikum / Selamat Petang

Happy 2nd anniversary buat saya dan husband....Alhamdulillah kami berjaya mengharungi 2thn perkahwinan kami...walaupun byk dugaan dan cabaran kami berjaya harunginya dengan baik...syukur sgt2 adanya suami seperti dia...cukuplah bagi aku utk ada suami seperti dia...ye la manusia tak sempurna tapi biarlah dia sempurna di mata kita/isteri cukupla...sudah lebih dari memadai....

Segala susah senang, onak duri kehidupan di tanggung bersama...suka duka hidup aku pun dikongsi bersama begitu juga susah senang dia pun kita sama2 pikul...walaupun 2thn tak la byk sgt pengalaman berumahtangga tapi pengalaman itulah boleh buat kita semakin matang dan mahir dgn kehendaknya...

Dari sini juga kita tahu baik dan buruk suami isteri...jadi yg buruk kita tampalkan supaya menjadi lebih baik...lebih utuh dan kukuh....lagi satu komunikasi juga amat2 penting supaya suami/isteri tahu apa yg suami/isteri tak suka dan kita cuba elakkan daripada semua ini berlaku kan....

Alhamdulillah masa hari kejadian ulang tahun pernikahan kami, kami buat keputusan untuk ambil cuti rehat...bukan untuk celebrate sebenarnya tapi utk kongsi saat manis di ijab-kabulkan...mlm jam 11.00mlm 14/3/2009 dengan sekali lafaz aku menamatkan zaman bujang aku dan menjadi milik suamiku insyaALLAH untuk selama-lamanya...

Tengahari ulang tahun pernikahan kami, suami ajak keluar...mulanya dia kata nak gi Nilai 3 utk tgk hiasan lampu utk rumah baru kami...tapi dia melencong pergi Giant, Nilai...kat situ byk tempat mkn....jadi aku bg cadangan ke restoran Noodle di situ sbb tak pernah rasa lagi juadah disana....

Jadi inilah santapan kami pada tghr itu:

  tak ingat apa namanya...tapi rasanya ala2 asam pedas maggie...
hahaha...
mee dia sedap tau...pedas tul

ini pulak pilihan suami..pun tak ingat apa namanya.
sedap tapi mee dia mee kuning je....

ini pulak air pilihan kami...
suami : strawberry milk shake
isteri: ice-cream cuppocino
sedap...Alhamdulillah...

Alhamudulillah semua sedap..mgkn sebab aku bukan jenis cerewet bab makanan nih...janji rasa masin,manis,masam, ke apa yg sesuai dgn mknn tersebut..klu tak abih mkn something wrong dgn rasanya...lepas ni kami terget nak mkn steamboat kat Giant Nilai tu jugak...bukak mlm je...so nnti kami pergi mkn disana pulak...hehehehe...

k la

tata

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya