Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

13 September 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum & selamat pagi semua....

Pertama-tama sekalinye saya panjatkan rasa syukur kerana telah mendapat kunci rumah hari sabtu lepas...telah buat komplen tentang kecacatatan rumah kami juga supaya dapat dibaiki secepat yg mungkin...sebab kami bagitahu pihak pemaju yang kami nak masuk rumah hujung bulan ni...Grill rumah pun dah sattle...

Lama tak update blog..sebenarnye saya ketandusan idea atau takde menda pun nak tulis..saya cuma baca blog org je...1st weeks masuk kerja anakku demam panas sampai saya pun teramik mc sebab letih berjaga malam...panas sgt sampai saya takut nak tido..nak lelapkan mata...cuma ada satu mlm je..saya biarkan umi n ayah dia temankan dia main dari pukul 12.00-4.00pg..tak boleh tahan..mmg saya tak tido tapi saya dah tak larat nak layan dia...saya lelapkan mata je...tapi otak saya masih pada anak....so bgn tido dalam keadaan yang sangat sakit...hahahaha...anak tido dlm buaian..abah yg temankan anakku tido...nak dijadikan cerita masa amik mc cakap la sakit kepala dan badan..mcm nak demam pun ada..kemudian bila amik mc dia cakap "dah berapa byk awak amik mc nih???" sangat melampau ini doktor...saya tahu la saya tak sihat.badan saya bukan badan doktor..nak je saya pelangkung minah doktor ni.berlagak nak MAMPOS....

Alhamdulillah weekend tu anakku dah sihat...lega sgt2..demam dah takde...so sabtu kami ke Seremban 2, Rasah Kemayan di rumah sedara suami..ada buat open house..geng2 dari Jitra pun ada..gambar saya takde...cuma ada gambar anak dan makanan..nak ambil gambar rasa segan lak....hahahaha..Ahadnya saya ke Pan Pac,KLIA ada open house untuk staff Malaysia Airports dan family mereka...kebetulan masa tgh mkn Tan Sri Bashir baru nak beramah mesra dengan tetamu..nasib baik le dia tak hulur tangan kat saya.....HARAM weh...

Hmmm...apa lagi ye....saya sedang berusaha untuk mengumpul duit...sebab rumah dah siap...banyak sgt menda nak kene buat...hopefully duit jualan yakut dapat ditingkatkan lagi...ingatkan nak jalan dari rumah ke rumah tapi tak sempat nak jual kat sekolah pulak...kalau ada org nak tolong boleh la jugak...tolong berniaga kat sekolah je..dari rumah ke rumah saya yang buat...huhuhuhu....agak2 kalau buat hari sabtu dan ahad ada org tak ye????

Cuti 1Malaysia mungkin akan ke Johor/Kelantan....kalaulah:

1. Pergi Johor boleh singgah Rumah Wanie (Senai) n Rumah Maksu Azila (Simpang Renggam) dan tido di rumah sepupu mak saya di Kluang

2. Pergi Kelantan dapat jumpa sedara-mara..jalan2 beraya..makan buah yg sedang masak ranum sekarang nih...dapat makanan dan masakan Kelantan mcm etok,daging bakar Maksu Na,nasi berlauk (sarapan pg) n mcm2 lagi...oohh...rindunye...tahun ni saya tak balik lagi Kelantan...cuti pun dah takde..huhuhuhu

------------------------------------------------------------------------------------------------
ok dah tahu result nak pergi mana weekend nih.....kami akan pergi...JOHOR...agak sikit terkilan sbb kalau boleh aku nak balik KELANTAN...huhuhuhu
------------------------------------------------------------------------------------------------

k la..tu je kali ni..insyaALLAH akan kerapkan mengupdate blog ini...insyaALLAH

Wassalam...jumpa lagi ye...

tata

2 comments:

  1. Akak, datang johor roger-roger ah :)

    Adah dekat Johor Jaya (area menuju ke Kota Tinggi)

    ReplyDelete
  2. InsyaALLAH..akak gerak Jumaat pagi...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya