Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

11 October 2011

The Cube by Celcom

Assalamualaikum...Selamat Petang

Korang nak tahu 15 September hari tu ada pelancaran "The Cube" kat Damansara.. The Cube ni adalah satu saluran yang menyeronokkan di mana segala kemudahan bersosial seperti facebook atau twitter terdapat di sini..Selain daripada itu kita dapat memuat-turun wallpaper,games,caller ringtone mahupun lagu yg kita minati dilaman The Cube ini...

Jom kita tengok sekitar pelancaran The Cube:

jalan masuk ke Majlis The Cube..

dalam majlis tersebut

 antara persembahan yang diadakan

Dari apa yang dapat kita lihat banyak keistemewaan The Cube nih..sebagai contoh mempermudahkan lagi rangkaian dari pihak Celcom tawarkan pada kita..The Cube ini juga mampu menarik minat pengunjung ke laman web dia kerana rangkaiannya sangat attractive dan kreative. 

Selain daripada itu ia sesuai dengan semua golongan dan bagi pendapat saya The Cube ini banyak tarik pelanggan berusia Remaja, Belia atau kepada pelanggan yang suka pada entertainment. Cuba kita lihat gambar-gambar yang saya sediakan di bawah:

 

See, sangat colourfull dan sangat menarik perhatian even bayi pun...betul tak sebab bayi sgt suka colourfull ini kan kita yg remaja / golongan belia...selain itu The Cube adalah medan utk kita mendekatkan diri kita dengan rakan2 jauh di mata dekat di hati...hahaha..cer kita tengok gambar kat bawah pulak nih:

 facebook pakai sms jer....

 beli simcard ini dan boleh daftar dengan The Cube...

 hmm...boleh twitter lagi..tau..

Nak tahu step pulak ke??? Jom kita tengok pulak di bawah, InsyaALLAH senang je:

Step 1 - korang masukkan simcard dalam handphone korang..sim pack yg saya tunjuk sebelum nih...
Step 2 - aktifkan simcard dengan call sesape..selalu beli simcard baru selalu mcm tu kan...
Step 3 - Register The Cube di http://www.thecube.my
Step 4 - Masukkan Profile anda...tgk gambar dibawah
Step 5 - Tunggu utk dapatkan activation number
Step 6 - Bila dapat activate number (5digit) tkorang boleh aktifkan akaun korang..tgk contoh kat bawah










Step 7 - Boleh la login dalam The Cube Website tuh...mcm nih:










So korang dah boleh download apa saja yang ada dalam The Cube..tu yg paling best...dan kita dapat kenalan lebih ramai lagi...hoyyyayyy....

Jom tunggu apa lagi..lawati la laman web tersebut dan grap opportunity yg korang boleh ambil kat The Cube...Selamat mencuba korang....

Have fun...

daaaa

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya