Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

01 November 2011

Bosan

Assalamualaikum dan selamat petang...

Bosannye...nak wat kerja MALAS....hahahaha..kalau boleh nak update blog hari-hari tapi tengok kepada mood nak bercerita ke tidak...hmmm....semalam aku pergi bayar duit loan rumah...RM500 melayang..ok la tu baru sebuah rumah..bila lagi nak beli..harga rumah makin lama makin mahal...aset tu rumah..keperluan asas..kalau sewa rasa mcm tak berbaloi.bayar bulan-bulan tapi tak jadi rumah kita pun...rasa tak berbaloi.....hmm..kalau ada tanah lagi best kan...cadang masa hadapan nak beli tanah...tak pasti..yang pasti duit kene kumpul..duit utk masukkan anak ke sekolah lagi 2tahun pun kene kumpul..cadangnye nak masukkan Rizqin ke sekolah seawal 3tahun...sekarang ni cakap pun tak pandai lagi..tapi dia cukup pandai bab bebel-membebel..kadang2 nak tergelak...siap teleng-teleng kepalanya nak kita fokus tgk dia membebel..hehehe.anak umi ni sungguh le.....

Apa nak buat ye..nak berniaga yakult mcm kurang berjalan je...aku tak tahu nak wat apa utk tambah pendapatan keluarga..cadangnya nak benti dari jual yakult tapi rasa mcm sayang lak sebab org yakult sentiasa tolong...kawasan aku kan mcm susah sikit nak dapat sales...weedays sibuk kerja, weekend sibuk jalan lak...huhuhuhu...tak tahu la tengok la dulu mcm mn..rancangan weekend nih nak gi daftar belajar menjahit...hehehe..ni antara rancangan awal utk dapatkan pendapatan tambahan..belajar 24jenis baju RM950.00..mcm-mcm ada..blouse, jubah, kurung,kebaya,kemeja.macam2 lagi la...ntah le....doakan berjaya la ye...hopefully apa yg dicadangkan tu menjadi kenyataan..ameeen

k la korang tu je kot...

tata

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya