Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

09 November 2011

Dihari Raya Hajiku dan Wish List diHari Lahirku...

Assalamualaikum dan Selamat Petang korang...

Hmmm....petang-petang baru ada masa nak berblog ye...hahahaha...sebenarnya tengah pening+loya..hahaha..nak kata mengandung idak le teman tahu..tak cek lagi...hari tu gi klinik belum sampai masa nak mengecek...lgpn carta aliran kedatangan aku selalu je rongak so malas nak pk..rongak pun rongak la..al-maklum le aku ni masih menyusukan Rizqin so logik la kedatangan aku ni sentiasa rongak..lagipun 2-3 hari ni aku renyah sikit wat kerja takde pun sakit2 or senak perut...hahaha...renyah tu adalah aktiviti membasuh rumah petang raya pertama...almaklum le beraya diperantauan ni memang la tak berapa nak meriah...tapi kat kampung masa tu tengah meriah sebab tok ayah aku tumbang lembu dia sekor....muahahaha..so ramai la orang kat rumah opah aku...oh jelesnye...kalau tidak boleh la aku gi kolam tok ayah aku tgk org korbankan lembu...boleh pergi sawah padi yg duduk kat belakang sikit dengan kolam bongsu tok ayah aku....hahaha...kawasan rumah tokayah aku ni besar la jugak..kolam ada 3buah kolam...dulu asal balik je aku dok kat kolam..melangok memancing..pernah la sekali mancing sorang-sorang tetiba sangkut 1ekor ikan tapi punya la kuat ikan tu tarik pancing sampai terlepas dari tgn aku...pastu nmpk la batang buluh tu kehulu-kehilir bergerak...pastu aku lari lintang-pukang..hahahahaha..dulu tok ayah bela ikan talapia..tapi perangai sebijik macam pirrana tuh...asal dpt makan meletup-letup bunyi ikan-ikan tu berebut makanan...kalau la korang masuk dalam tu mau dia makan daging korang tau...sekarang tak pasti ikan apa tok ayah aku bela...nanti kalau balik kampung aku amik gambar-gambar kampung belah umi aku nih...belah abah pun aku akan tunjuk jugak ye....

Cerita Raya kat sini ok la..merasa la lemang buatan bapa mertua sepupu aku kat gadong..mkn daging landak...lepas mkn badan aku panas sampai tak leh nak tido disiang hari..sementelah mkn tapai pulut pulak tu...campur dengan cendol sekali....memang combinasi bikin aku panas luar dan dalam...peluh tak berhenti...Rizqin tido tengahari tu..so tunggu Rizqin bangun punya la lama..so landing-landing la dekat situ..selamba je buka tudung apa..sebab dah panas sgt..lgpn tempat Rizqin tido orang tak lalu lalang sangat....petang tu baru basuh rumah..aku dan umi basuh rumah, abah,suami dan adik-adik tolong pasang kipas dan lampu....yg upload kemudian ye...nak dekat maghrib baru la balik....hehehe..esoknya pun sama..sambung basuh rumah & pasang lampu dan kipas....tapi tak sudah sepenuhnya lagi....

Cerita Hari Lahir..banyak dapat wish dari fb, dan mesej dari Ainul dan Wanie...hmm...nak wish kat sini la apa yang aku nak boleh..tak dapat pun takpe..berangan je lebih..bila aku dah list nanti mesti korang pk aku ni gile demand nak banyak-banyak....hahaha..takpe..blog sebagai sesi luahan perasaan je..bukan nak betulbetul pun...mau kopak duit laki aku tu.....

My Wish List is:

1- Melancong sambil Shopping-Shopping...lamanya aku tak berjalan-jalan..last pergi Cameron
2- Nak iPad2 boleh...hehehehe...i love gadget
3- Nak camera DSLR...Canon pun boleh...ala yg terbaru tuh..hahahaha
4- Nak HTC ChaCha...
5- Nak Notebook..Nak tengok cerita korea...huhuhuhu
6- Nak SPA kat rumah....anis ada jual...huhuhu..nak kuruskan badan yang semakin melebar nih...
7- eh...eh...ko ni melampau sungguh....hahahahha..tak beragak...

ala...wish list je pun...berangan je..tak salahkan...tapi akan aku pastikan salah satu akan aku dapat..so kumpulkan duit anda ye....tapi list aku bagi memang melampau..ada gaya ala-ala mata duitan gak nih....hahaha..nak beli pakai duit sendiri ye..jgn susahkan suami ye adik-adik...eh..eh...tetiba adik-adik ye.....hahahaha....

ok la korang...tu je kot...list tu main-main je ye...sesiapa yang kenal laki aku nih jgn korang bgth laki aku ye aku punya wish list.mau dia berpinar-pinar tengok list aku nih....hahaha...

tata korang...

thanks ye kepada yang telah wish birthday kat FB aku..aku hargai sangat-sangat...terharu tau....

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya