Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

05 November 2011

Dimalam Raya Haji

Assalamualaikum dan Selamat Petang Korang...

Al-kisah hari ni...Al-maklum esok nak Raya kan jadi, hari ni penuh dengan kesibukan dan ketunggang-langgangannya...apa da aku bercerita nih...hahaha..Begini ceritanya.....

Pagi Tadi:

Jam 7.30pagi kami bergerak ke pekan Salak...Nak masuk Pekan Salak tu jalan dah mula jammed dengan kereta yang sibuk juga nak membeli-belah barang-barang nak masak raya esok....disebabkan tak boleh masuk suami parking kereta kat kedai besi...so berjalan kaki ke pasar salak....bila masuk je pasar salak tu aiyyooo...kene beratur panjang lak....huhuhu...so beratur...nak dekat setengah jam kot beratur baru sampai ke kaunter jualan santan....nak tahu tak masa beratur jumpa la ustaz yang mengajar sekali ngan umi so tolong dia potong que,,,hahaha,,hentam saja la..orang lain boleh buat takkan aku tak boleh buat...disebabkan dia adik so aku berani le tolong potong que..kalau tua dari aku memang segan nak mati la nak tolong mereka-mereka..mau mereka-mereka copkan aku apa lak nanti..ayam pun kene beratur ko...ikan terus lesap...hahahaha...balik je dari pasar singgah Mydin Kotaserimas pulak beli barang-barang lain....lepas balik rumah sarapan, rehat jap aku pergi basuh ayam dgn daging..umi kerjakan ikan tongkol dan masak rebus dgn asam keping dulu....

Tengahari:

Masak untuk makan tengahari je la ye...makan-makan tidokan Rizqin jap...tak lama Rizqin tido kak ila call tanya nak basuh rumah bila...mmg cadang hari ni tapi tak sempat sebab sibuk sikitkan...maybe hari isnin ni kitaorg basuh rumah...

Petang:

Pergi tengok rumah la..tengok syiling yg pecah tu dah tukar baru atau masih bertampal...Alhamdulillah dah bertukar baru..pergi sana ukur tingkap untuk beli besi nak sangkut langsir....pastu pergi Giant..cadangnya nak lepak ngan member KUIS sekali tapi tak dapat...takpe la takde rezeki...huhuhu..sedih gak la tapi nak wat mcm mana kan..tak kene timing...

Malam:

Tolong umi masak sikit-sikit je sebab pening dah serang balik dari lepas maghrib..nasib baik la tak serang pagi tadi...ni pun tengah sakit kat bahagian kanan kepala..berdenyut-denyut rasanya...ntah la suami cakap pregnant kot..tapi aku tak rasa mcm tu pun...takpe kita tunggu result ye mcm mana...hahaha...

Ni pun pakai lappy adik bongsu utk update blog...gambar takde la ye...hahaha...

k la tu je...sebelum tata kat korang kita nak le mengucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha kat korang..mintak maaf andai tulisan aku ni buat korang terguris hati, memendam rasa ye...hmmm...hujung minggu depan dah start sibuk dengan kenduri kawin nih...huhuhu..insyaAllah ada masa kita jumpa ye bakal pengantin...

tata korang...

Wassalam..

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya