Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

28 December 2011

Follower Abg Ben Ashaari dan Follower Saya Kena Hacked

Assalamualaikum...Selamat Pagi...

Alhamdulillah masih diberikan peluang untuk hidup dimuka bumi ini...Syukur sangat-sangat....Semalam saya ambil mak mertua dekat Seremban....Ok la mak mertua ada kat sini.. Adik par bongsu saya tu sampai dah demam-demam, sakit perut ngan pening kepala... Agaknya teringat dekat mak dia kot... Pada mulanya saya dah takut sangat sebab mak mertua kata tak ada tiket nak datang sini...Nasib baik sampai juga ke sini...

Eh kejap ye..superior mintak buat keja jap...saya break jap ye....

--------------------------9.35am - BrEaK--------------------------

 ok sekarang dah 10.22am..Saya sambung pulak ye..Sekarang pasal benda lain pulak ye....Saya sebenarnya dah hampir setahun follow blog Abg Ben tapi bila saya cari kat dashboard tengok dah tak ada..Ntah bila saya unfollow pun tak pasti....Jadi hari ni saya follow balik Abg Ben...Saya adalah follower yang ke 21471 Abg Ben..Best tengok blog dia, dia tulis sikit tapi maknanya sangat besar...Bila unfollow rasa kurang best...tapi macam mana nak buat macam ni ye....tengok bawah :

tengok dah kan...kepada yang bijak pandai tolong le ajar saya...hehehe..
rasa abg ben ada ajar macam mana tapi tak jumpa cari lak

Dan salah seorang follower saya dah kena hacked...kesian dia..saya baru nak jadi follower dia..tak sangka dah kena hackers...saya baru perasan dia jadi follower saya hari ni...mungkin semalam dia baru join blog saya...thanks ye su....meh kita tengok siapa yang hacked dia


Jahat betul diaorang nih....dah la bunyi menakutkan...kalau nak tengok klik je gambar diatas tu....saya pun tak paham kenapa la mereka ini suka nak hacked orang....takde kerja lain kot..korang kalau rasa dah selamat korang punya password tolong la tukar password sebagai langkah berjaga-jaga ye....

k la tu je...

wassalam

11 comments:

  1. kasihannya..apa motif nak hack blog orang? dapat duit ke ek? dosa dah tentu.. erm... :-/

    Lady Milo -keliru

    ReplyDelete
  2. salam kenal...
    so far belum pernah kena lagi, minta minta jangan, takut...nanti mesti panik tak tahu nak buat apa...

    ReplyDelete
  3. hye, slm knl.. sy follower ke-40 awk.. ni tuto utk awk buat apa yg awk nk http://www.lyssasecret.com/2011/10/tutorial-letak-rss-atom-feed-dalam-blog.html (:

    ReplyDelete
  4. Lady milo : yup..ntah pape ntah mereka ini..buang karen je...kesian kat follower saya tuh...

    Ladysirna : salam kenal juga...hehehe..betul tu kaau saya kena mcm tu pun saya akan jadi mcm awak...kesiankan kita dah tulis macam-macam kenangan tapi kena hacked...

    Ratu Zueyqha : oh thanks ye awak..salam perkenalan juga..

    * nice meeting u all... *

    ReplyDelete
  5. Salam Ukhwah..

    eh..eh..sy pun cari menda yg same cm ne nak wat tu.. :)

    psst...sy follow ke 41.. :)

    ReplyDelete
  6. Cik Nur : Salam Perkenalan juga...hehehe..saya follow yg ke 280 awak....

    ReplyDelete
  7. Jangan hack saya. huhu ramai nya kena hack. xde hati perut.

    ReplyDelete
  8. gadizs: thanks..nanti saya follow awak pulak

    Mazni : yup adalah perkara yg paling menakutkan

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya