Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

04 January 2012

Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum..Selamat Petang...

Sihat semua? Kita dah masuk 4hari ke tahun yang baru nak bermula... Agaknya apa yang jadi kat kita semua ye... Berjaya tak azam baru kita tu... Kalau ada lagi azam tahun lepas yang tak sempat di lunaskan takpe... Abaikan je yang tu.. Kita pasang niat lain pulak... Bukan apa kalau nak sambung niat tahun 2011 belum tentu kita dapat laksanakan untuk tahun ini pulak... Jadi buat azam tahun 2012 yang lain ye....

Azam Tahun Baru Saya? Banyak sebenarnya.. Tapi takut tak terlaksana.. Takpe bak kata orang *bukan kata saya ye* "Pelan-Pelan Kayuh" maksudnya buat yang kita mampu buat sahaja.. Jadi pasang niat yang kita mampu buat lah juga ye.. Jangan berazam sampai tinggi melangit sangat takut tak mampu nak capai.... Jadi azam baru saya ialah :

1- Nak kuruskan badan
- Disebabkan saya sudah overweight saya cuba untuk kurangkan berat badan saya...buat permulaan ini saya cuba turunkan 5kg dahulu.... Due date untuk hilangkan berat badan sebelum Anniversary saya yang ke-3...ada lagi 2bulan lebih je... Ntah tercapai ke tidak.. Tapi kita try tengok ok... Hari tu berat saya 64kg kan... Hari ni saya timbang tengahari tadi 63kg....InsyaALLAH.. Try dulu ye...

2- Fokus pada Yakult / Bisnes lain
- Sumber pendapatan tambahan, bukan apa saya dah beli rumah, anak dah sorang takkan tak nak tambah lagi anak kan... Kos sarahidup makin tinggi jadi tengah cari sumber pendapatan tambahan...

3- Belajar Menjahit & Belajar Memasak
- Sedang mencungkil bakat ke arah ini... Sebab saya dah ada basic menjahit sikit-sikit jadinya nak belajar dengan lebih detail dan teratur..... Memasak of course untuk tawan hati suami dan jana pendapatan tambahan...

Setakat ini 3 target utama saya... Gadget? Yup saya mengaku saya gila gadget tapi kene tahan rasa dulu.... Saya nak sattlekan no 2&3 dulu InsyaALLAH....

Saya doakan anda-anda semua tercapai impian tahun baru 2012 anda ye.... GooD LucK

Wassalam

3 comments:

  1. semoga berjaya menunaikan azam tu ye.. hehe

    ReplyDelete
  2. azam nak kuruskan badan mesti ada kan..hehehe..

    nak wat sticky post senang je..

    u taip pos mcm biasa...publish..then edit balik, tukar tarikh sampai bila u nak post tu berada paling atas dlm blog...then post balik...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya