Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

17 April 2012

SEGMEN NASZ : B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G



Assalamualaikum....Selamat Petang....

Hari ni saya ada mood join segmen..asal nampak je segment saya sawan.....

Camno nak join? Meh le saya copy paste kat tuan tanah punya blog lepas tu korang join ramai-ramai k...

1. Buat satu entry, copy gambar header kat atas dan pastekan ke entry tersebut. Jangan lupa linkkan ke post ini.

2. Salin tajuk ni, "SEGMEN NASZ : B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G"

3. Beritahu pembaca korang kenapa korang suka blogwalking.

4. Siap? Publishkan entry tu dan pastekan url entry tu kat dalam kotak komen di bawah.

Itu je. Senang kan? saya akan buat satu list untuk korang blogwalking. Trafik dan follower meningkat mendadak? Saya tak janji TAPI kalau korang berusaha, Insya Allah.

Segmen ni tutup pada malam ni juga (17hb April 2012) jam 11.00 malam.


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Nape saya suka blogwalking?


Sebenarnya saya suka jadi silent reader sebenarnya..bila dah bertahun tengok dan bertahun juga saya tengok earning nuffnang saya takat posen-posen je bertahun-tahun macam tu gak, saya start buat blogwalking..dulu saya syok sendiri cerita hal saya dan family je..dan sampai sekarang pun saya masih cerita hal saya & family..takde le cerita lain..mula-mula tu nak tambah lagi kat sini pasal info yang saya nak kongsi tapi tak sempat nak buat lagi....


Tengah tahun lepas saya mula mengaktifkan diri join segment, blogwalking..bukan apa dari blogwalking la kita tahu pengalaman manusia yang berbeza-beza..mampu bagi iktibar dan pengajaran...contoh cerita dari kak Moon pasal biras dia yang kena kanser..kita dapat tahu tanda-tandanya sebelum disahkan menghidap kanser....dan dari situ kalau terdapat tanda-tanda yang sama boleh la kita cek kat hospital supaya dapat tahu lebih detail tentang kesihatan.... pasal penjagaan bayi tengok la blog mummy-mummy semua...nak cari resipi boleh la blogwalking..see sebenarnya mudah blogwalking..banyak manfaat dan ilmu boleh kita garapkan dari blogwalking...yang baik boleh ambil tips dia...yang bahan-bahan yang tak berapa nak elok tak payah la gunakan pulak....setakat ni blog yang saya follow alhamdulillah bagus-bagus belaka...gunakan manfaat blogwalking sebaik mungkin...jangan rosakkannya pulak...ecececeh...macam terlebih dari tajuk pulak...


Serius saya suka blogwalking ni..seronok..lagi-lagi bila ada segmen..makin ramai kita leh kenal....betul tak?


Ok dah siap merepek dan bagi pandangan tentang blogwalking...anda tak nak kongsi pengalaman ke? jom la join segment ni...best tau....klik banner kat atas ye kawan-kawan.....


tata...


Wassalam.....

19 comments:

  1. salam kenal. dah follow awak.

    thanx sudi join segmen saya.

    ReplyDelete
  2. salam kenal juga...

    thanks juga sebab sudi follow saya

    ReplyDelete
  3. as salam...

    nanti jemputlah jalan-jalan sini pulak ye...

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  4. senarai blogwalking dah keluar.

    Dah boleh mula blogwalking.

    Senarai boleh tengok kat link bawah:

    http://mohdnaser.blogspot.com/2012/04/b-l-o-g-w-l-k-i-n-g-b-e-r-m-u-l.html

    ReplyDelete
  5. hye , kte BW sini and follow sekali . Dari segmen yg sama .
    Follow me back ya ?

    http://ceritachentakita.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  6. hai saya saya singgah bw dari segmen same..jmput sggah ke http://akmaluv90.blogspot.com/2012/04/segmen-naszb-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html maseh(^_^)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum

    dtg dr segmen yg sama


    http://azumylini.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  8. singgah sebentar bersama blog anda, jom singgah kat blog sy pula :)

    salam perkenalan

    http://ehfarahin.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  9. hi pka join segmen yg sama.
    jemput singgah blog pka tau.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan :)
    dari segmen sama ^^

    http://kelimenari.blogspot.com/2012/04/segmen-x-segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n.html

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan
    dtg dr segmen yg sama
    follow sini jugak

    http://diaryyeyla.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  12. singgah sini dr segmen yg sama :)

    http://masrinasidek.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  13. blogwalking here..

    http://itsmeyaya.blogspot.com/2012/04/segmen-naszb-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html?showComment=1334716371929#c4825797368632390520

    ReplyDelete
  14. huarg..tak sempat la nak blogwalking ni...korang yg dah comment kat sini saya akan ketempat anda secepat mgkn..thanks ye....tunggu ye..nnti saya follow semua k....

    ReplyDelete
  15. jalan & follow sini dri segmen same.....

    http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  16. Salam Muhibbah dr segmen yg sama. Jemput singgah blog saya yer..

    ReplyDelete
  17. BW kt sini..dr segmen yg same:-)
    http://ayieshasani.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete
  18. BW dari segmen yang sama..

    http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/04/segmen-nasz-b-l-o-g-w-l-k-i-n-g.html

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya