Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

23 April 2012

Weekend yang agak memenatkan

Assalamualaikum.....

Rasa macam nak tak nak je menaip....

Ingat tak post saya pasal ini. Nenek yang saya buatkan bubur lambuk hari tu dah meninggal Jumaat Malam Sabtu lepas...terkejut sangat..masa tu saya baru lepas solat mghrib tetiba dapat call dari sepupu kata nenek dah takde.terkaku sekejap..betul ke? bila dah 5minit duduk atas sejadah sambil renung telipun saya terus cepat-cepat bagitahu suami dan umi..abah pergi masjid time tu dan malam tu dia kerja malam....tunggu abah balik rumah....

Abah balik je rumah terus bagitahu abah..kemudian makan malam..masa makan malam abah bagitahu dia masuk kerja lambat malam tu..dia kena sampai office sebelum pukul 12tengah malam....jadi kami kesana menziarah...sedekahkan al-fatihah dan yasin....Malam tu juga mak mertua saya bergerak dari Kedah ke sini..sampai 4pagi....

Pagi Sabtu kami tunggu abah balik dari kerja...sampai je abah dari tempat kerja terus kami berangkat ke sana..sampai sana diaorang tengah mandikan mayat....saya sempat tengok diaorang kapankan mayat....hmmm...alhamdulillah cepat je urusan..solat dan terus ke kawasan perkuburan...Malam pergi tahlil

Ahad malam lepas maghrib ke sana lagi..pagi ahad tu saya pergi rumah baru saya....kerjakan tanah sekangkang kera kat belakang rumah...temulawak saya dah tinggi ooo..syok je tengok..yang tak menahan rumput-rumput pun meriah subur juga....huhuhu..jenuh tiap-tiap minggu gi sana kena usahakan pencabutan rumput...hahahaha.....

Ala gambar kami bercuti tak letak lagi...nanti saya free saya tulis kat sini ye....kepada follower saya nanti saya follow korang ye..serius tak sempat nih...nanti saya nak cilok laptop adik saya la kejap....hehehe

Ok korang...sebelum saya menghabiskan penulisan saya yang tak seberapa ni saya nak minta tolong korang sedekahkan al-fatihah dekat nenek sedara saya ye.....

Terima kasih....jasa anda akan saya kenang hingga akhir hayat....

Wassalam.....

2 comments:

  1. takziah to sis diatas kehilangan....n'way all the best...ehehhe...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya