Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

19 March 2013

Anniversary Holiday - Gold Coast Morib

Assalamualaikum...

Kembali bertemu di Office.... Cewaah....Poyo... Saya dah selesai bercuti... Ada best ada yang tak best... Nanti saya cerita... Tak best tu takde la teruk mana pun.... Nanti la.... Saya nak upload gambar dulu ye... Kejap ye... Kita ada 3Part ye... Saya masukkan semua sekali gambar... Semua ada 3part ye.... Jadi gambarnya banyak...

PART 1

Tiramisu cake on our 4th Anniversary....

Me on Anniversary.. Wearing tudung from Closet Heart, Tops and Palazzo from The Pop Look...

My Chenta Hati..

On the way ke Alamanda... Pilih Alamanda sebab dekat, Tak berapa nak jamed sangat.... Dan yang best tak ramai orang pun weekdays....yeay.....

Si Pembuli Tegar saya.....huhuhuhuhu


 Aktiviti biasa je... Jalan-jalan, tengok wayang... Macam orang bercinta... Kami tak bawa anak, jadinya dapat la berjalan pegang-pegang tangan..... Seronok lak... Rasa macam tak puas je jalan dalam Alamanda tu tengok jam dah dekat 4.30ptg terus kami ke Subway tapau untuk dinner kami kat rumah... Anak suka Subway....

PART 2


 Makan-makan dekat Fish Manhattan.... Beli Coupon dari Groupon.... 
Sedap juadahnya...Banyak pula tu...
Appetizer kami... Sedap...

 Air dia pun sedap.... Anak sikit-sikit minta air... Sampai nak dekat habis air ayah dia...hehehe

 Our Dinner... Bismillah.... Tak habis tapau bawa balik....

 Kertas tisu pun ambil gambar ye....huhuhu

On that day Ummi dan Abah saja datang rumah jadi kami makan lagi sekali... Kami beli satay untuk diaorang... Sedap juga satay Gadong.....

Part 3


 Ada pertandingan bowling officemate husband + contactor Infrastructure KLIA...
Ayah dan Rizqin...
Budak ni tak reti duduk diam... Dok berlari kesana kemari... Maknya berlengas mengejar dia... Dalam aircond berpeluh sakan saya...huhuhuhuhu

 Rizqin and Baby Aisya


 Lepas pertandingan tu kami terus ke Banting... Makan tengahari dulu lepas tu baru gerak ke Gold Coast Morib.  Ini gambar dari bilik saya... Best tau dapat main macam-macam mainan air tapi disebabkan Rizqin kecil lagi kami takde la main yang extreme pun.. 

Cuma yang kurang best kawasan tu ada bau kurang menyenangkan sikit... Depan Gold Coast tu ada kilang... Kami syak bau tu dari kilang tu jadi kami abaikan saja bau kurang menyenangkan itu....

Cerita pasal check-in lambat... Serius lambat pastu bilik tak ready lagi... Husband cakap diaorang tak cukup kakitangan kalau ada masalah macam ni, tak pun tak sistematik lagi sebab dulu dia pernah kerja hotel setiap bilik diaorg mesti target berapa lama untuk satu bilik tapi bila saya tanya bila boleh siap dia tak boleh specific time untuk masuk bilik.... 

Dari 3.00ptg check-in kami masuk 4.30ptg... 1jam setengah menunggu.... Mula-mula ingat bersih dia buat bilik tu tapi sebenarnya tak bersih sebab bawah katil dia tak sapu pun... kami ubah katil dari dua single bed  buat double.... Masa ubah ada bekar air tumpah... Dan kanvas lukisan pun berdebu...huhuhuhu..... Jadi betul la kan tak cukup kaki dan tangan.... Tak tahu la macam mana diaorang handle....

 Hari pertama masing-masing dah penat so takde rancangan pun nak turun ke bawah main air... Jadi kami main air dalam jacuzzi je.... Rizqin suka kami lagi suka... Masing-masing tak larat... Sorang penat baling bowling, sorang penat berlari sorang lagi penat mengejar...huhuhuhu

 Seronok betul budak ni main air....hehehehe...


Sudah je mandi terus berbungkus... katanya nak tidur.....
 
 Tapi kami keluar ke bandar Banting cari air semua sebab tak ready kan...
Tak sampai 5minit dalam kereta Rizqin dah menyerah kalah... memang dia tidur sungguh-sungguh...

 Macam baby lagi padahal dah besar dah anak bujang saya ni....
Dia tidur sampai 9mlm....Bagi makan, susu dia sambung tido balik lepas tengok kami tidur juga... Kitaorang tidur awal hari tu... Dengan sejuk aircond dan kipas saya masih berpeluh...huhuhu.... Pukul 3pagi terjaga sebab ingatkan dah pukul 6pagi...hehehehe...sambung tidur balik.... 

Sarapan pukul 8.00pagi kami pergi... Sarapan ok best.... Banyak pilhan... Ada dim sum, nasi dagang, popia, cereal, salad, buah, air panas dan jus... Macam-macam la puas hati gak sarapan dia.....


 Hari ke-2 lepas sarapan kejutkan Rizqin bagi susu.... Pastu turun main air... Kami ingat Rizqin kena bayar charge untuk masuk water park ni rupanya tak payah.. Jimat RM20...hehehe.... Dia tak nak main air sejuk kat tempat budak-budak main.... hehehehe

 Masuk kat kolam dewasa macam suam-suam sikit jadi dia main kat dalam kolam... Air dalam jadi ayahnya la yang dukung dia.... Seronok gak dia main air siap nyanyi-nyanyi lagi....

 ni tengah nyanyi la tapi tak tahu lagu apa....

 Snap dari handphone ayahnya.... Lepas mandi dekat water park Rizqin sambung mandi air suam dalam jacuzzi pulak.... Dari 10.30 pagi ke pukul 11.00 pagi main air dalam bilik air....


 Sebelum check-out.... Ambil gambar dulu....

 Bertiga....

 huhuhuhu... gambar poyos...

 tops and palazzo from The Pop Look dan tudung beli kat Office....

Gambar ni masa singgah beli buah naga... Rizqin keletihan bermain air....

Cerita check-out.. Pun lambat... Lepas checkout dia suruh tunggu dulu panggil runner suruh check bilik..kot la tertinggal barang atau terambil barang...huhuhu...tapi tunggu situ dekat 20minit tak settle lagi... Ada akak lepas saya tu dah berangin... Dia ada baby + toddler yang tengah melasak macam anak saya... Letih doh tunggu macam tu.... Akak tu start mengamuk... Dia cakap check-in lambat check-out pun lambat korang ni kerja macam mana haaaa??? Ok saya yang dengar pun dah cuak macam saya pulak yang jaga counter... Budak yang duduk kat kounter dah panas punggung... Tengok kesian kat diaorang... Lepas tu diaorang dah tak tunggu runner terus bagi lepas kitaorang macam tu je....huhuhuhu....... 

Rating Gold Coast Morib 3/5

Lepas check-out kami ke Seremban.... Samsung Center pergi tukar Screen husband pecah hari tu... Kena bayar RM542 untuk Tab 2 7.0 plus.... huhuhuhu...... Kami makan tengahari dekat sebelah The Store Seremban.... Sedap juga tapi balik tu saya keluar masuk toilet....huhuhuhuhu....

 Samsung Center dekat Bukit Lemon.... Saya je pelanggannya tengahari tu....hehehehe...
Rizqin cakap "Mi amik damba Mi...." hahahaha

Sekejap je kat sini...

Lepas tu balik rumah basuh baju, sidai baju, rest kejap pukul 6 start masak nasi... Pukul 7.10ptg siap Nasi Goreng Dagng Thai saya makan sambl tengok cerita Bertemu di Abu Dhabi... Pukul 8.00 lebih pergi rumah mertua sepupu sembang-sembang... Pukul 10.00 mlm balik... Saya dah cuak dah balik malam-malam lagi la sepupu ada cerita something malam... Ayat kursi sepanjang perjalanan... Naik motor lak tu... Tak meremang bulu romaku....

Ok la tu je kot perjalanan sepanjang minggu lepas for Ulang Tahun Pernikahan kami.....

Sekian.... Harap maaf ye... Entry ini banyak gambar....

Wassalam....

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya