Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

09 July 2013

Selamat Berpuasa

Assalamualaikum.....

Esok puasa kan? Dah plan nak masak sahur apa? Saya masih blur...

1st time nak masak sahur sebelum ni memang tak pernah bangun masak sahur pun... DANG!!!!!! Dan ini kali pertama even dah bernikah 4tahun tapi ini kali pertama akan bangun masak sahur... Husband suruh masak malam yang berat esok pagi tinggal panaskan aje.... hehehehe... Good Idea dan sangat-sangat memahami... Dia tahu bininya pemalas....

So kejap lagi pi cari lauk basah sat.... Cadang-cadang nak buat Daging Rebus Air Asam je..... Resepi insyaALLAH esok... Badan tengah rasa tak sedap ni elok la makan yang masam masin n manis + pedas... Kombinasi yang superb... *Ceh perasan*

Lagi takkan daging je kan...... Masak telur dadar la kot.... Sahur untuk esok buat ala kadar je la dulu.... Lepas tu kita adventure sikit.... *Teringin nak masak ayam percik kuah putih tu*

Apa lagi ek????

Di sini saya nak ucapkan selamat berpuasa... Semoga ibadah berpuasa kali ini lebih baik dan bertambah baik.... Saya doakan korang semua baik-baik saja menjalani ibadah puasa.....

"Ya ALLAH, Kau permudahkan segala urusan kami bagi menjalani ibadah puasa kali ini, Lapangkanlah pintu rezeki kami seluasnya, ampunilah dosa-dosa kami.... Kuatkan kami menghadapi segala rintangan dan dugaan serta cabaran, jadikan kami manusia yang taat dengan segala perintahMu dan jauhilah kami dari segala laranganMu....." ameen

Wassalam...

-Nadiah-

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya