Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

09 January 2014

1st Day Di Sekolah Taski

Assalamualaikum...

7 Januari 2014

Alhamdulillah selamat sudah Rizqin menjadi pelajar... Hari pertama sangat-sangat ok.... Tak nangis masa dalam kelas... Cuma nak bagi mandi pagi je liat sikit.... hehehe...

Jom le tengok gambar je la sambil tu saya cerita-cerita la kat situ....

6/1/2014 Taklimat Ibubapa tentang Sekolah Taski....
Bagus la saya suka sekolah ni. Bukan apa tengok dari cara cikgu adalah terbaik..
Dan cikgu kelas Rizqin yang purple tu tengah sarat mengandung...
Tunggu masa je...
Pagi-pagi sebelum masuk kelas buka asma ul-husna.... Memang menerapkan Islamic version...
Time ni badan Rizqin dah dedar-dedar macam demam tapi dia ok je... 
Agaknya lepas kesana-kemari dedar tu hilang terus... Alhamdulillah
Taski ni ada day-care tapi tak ambil...

Baju Taski Tahun 2014... Dah siap gosok... 

Rizqin dah ready nak ke kelas....

Cari nama Rizqin dekat depan pintu kelas terus jumpa nama dia...
Tapi nama kawan dia takde pula... 
Cari kelas sebelah ada kawan dia... 
Tengah nangis dan dia sorang je yang nangis dalam kelas tu.
Akhirnya kawan dia satu kelas dengan Rizqin sebab Haikal dok mencari Rizqin...

 Rizqin dalam kelas maintain.. Tak nangis pun
Jalan 1round dalam kelas ado...hahaha

Nampak kat mana Rizqin...
Pintu kelas dah tutup rapi....
Dalam ni kelas paling ramai nangis... 
Dalam ni budak 4tahun & 5tahun...
Dan ada gak yang letak adik-beradik.. So senang 1kelas je terus...
Kelas ni bukan ajar betul-betul lagi... Akan di train selama sebulan...
Cikgu menjaga dalam ni dalam 3orang termasuk Guru Besar...

Dah start aktiviti mewarna GB bertudung biru dok memujuk budak menangis..
Ada sorang budak ni menangis dan tendang pintu kelas.. Nak keluar...
GB apa lagi terus dukung budak tu buat sesi negotiation...hahahaha

Gamaknya GB tengah call mak ayah budak tu kot....

Yeah... Antara aktiviti kami hari tu...
MENGINTAI... Baik punya port...
Muahahahaha

Pukul 10pagi sesi makan pula... Time ni mencari mana la Rizqin...
Tak nampak pun dia... Mata maknya pun rabun...

Jumpa pun dia.. Tengah minum air....
Lepas habis makan GB bagi budak-budak ni balik awal...
Yang ada mak ayah sahaja la.... Yang takde balik macam biasa....

Balik awal kasi can la dulu dia main-main dengan Haikal...
Haikal nangis dari awal kelas sampai habis kelas... Sabar je la...

Hari ke-2 Rizqin nangis sebab tak cukup tidur tapi sekejap je... Lepas tu kitaorang tinggalkan dia sebab hari ke-2 tak boleh tunggu dah....

Hari ni hari ke-3 nangis gak.. Nampak baju sekolah dah "alah.... alah...." hahahaha... Hantar masuk sekolah terus kata "tak nak" huhuhuhu... Nangis gak la dengan susu botol pun hentam bawa juga.... Pagi-pagi dah minta Nasi Ayam nak makan dengan ayah.... Sabo je la....

Hari ni dah start kerja.... Hopefully Rizqin boleh biasakan diri dan pandai berdikari....

Tu je...

Doakan kami ye...

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya