Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

24 February 2014

Apabila si Suami berkerja Shiff...

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah kesihatan semakin baik.... Syukur sangat-sangat..... Hari ni masuk hari ke-8 suami bertukar tempat kerja... Dulu dia kerja office hour sekarang dia berkerja shiff.... Nak dijadikan cerita adalah beberapa perubahan yang berlaku.... Mula-mula tu macam tak boleh nak terima bila husband akan mula berkerja shiff sebabnya macam takde hari untuk kita sama-sama dengan dia... Tapi saya silap.... Nak tahu apa yang lain... Meh saya nak kongsikan...


Dulu : Masa kerja officehour sama-sama takde can saya nak dandan depan dia bila dia balik dari tempat kerja sebab dah balik sama-sama gerak dari rumah pun sama-sama....

Sekarang: Ada masa untuk mandi dan siap-siap sementara tunggu dia balik... Dah pakai baju lain, dah wangi-wangi dan dah segar-bugar... So masa sambut dia balik tu kita dah dandan cantik2/seksi2 depan dia... muahahahahaha.....

Ni masa husband kerja petang la.... Kalau dia kerja pagi atau malam pun sempat juga cuma macam kelam-kabut sikit... Kalau kerja malam lagi la sampai je rumah terus kedapur masak - yg ni memang tak sempat langsung la kan-

Dulu : Agak malu gak nak bersenam didalam rumah...

Sekarang : Boleh la bersenam sikit-sikit ditemani anak... Tu pun kalau budak tu tak mengacau... Lagi-lagi bila husband kerja malam kan.... Senang le.....

Dulu : Agak malas nak tolong kerja rumah (suami)

Sekarang : Sampai rumah je saya tengok rumah dah berkemas, kain pun dah berlipat..... Wiiiiiii

Tengok ada kan perubahan dia... Baru seminggu belum masuk sebulan lagi.... Harap-harap makin banyak aura positif dalam kehidupan kami... Rasa macam satu perasaan yang best dalam diri... Bila dia kerja kita tak kerja... Kita tunggu dia kat rumah, masak, kemas rumah, alih perabot sana-sini... Pastu buat wishlist baru untuk perabot lagi....ekekekekeke... Perasaan tu macam lain... Best... Macam nak jadi surirumahtangga lak.... hehehehehe....

Best kan perasaan tu.....

Tak sampai sebulan lagi Anniversarry kami yang ke-5... Doakan kami kekal hingga Jannah... Doakan yang baik-baik untuk hubungan kami ni...

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya