Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

18 April 2014

Jalan-Jalan 2014 - Labuan (PART 3) Tamat

Assalamualaikum

Entry yang terakhir ni tak banyak la gambar.... Hari ke 3 aktiviti kitaorang dari pagi sampai kepetang.... Meh kita tengok gambar...

Bangun awal pagi pergi beli barang nak buat BBQ...... Ye inilah aktiviti pagi Ahad kami.... Punya la ramai manusia pukul 6.30pagi... Dah macam pukul 8.00 pagi dah....

 Kitaorang beli Sotong, Ketam (dah tak banyak sebab pergi dah lambat), Ikan Ayam
Udang.... Murah betul seafood kat sini... Tapi kalau pergi KK lagi murah....

 My hero masak....muahahaha..

Gambar ni nak jeleskan sedara-mara kat semenanjung...
Tempek kat sini.... Sotong besar-besar.. Puas hati makan...
Ketam, Sosej tak dalam gambar ni....
Kambing tu kami pergi beli malam hari ke 2 kami kat sana...
Malam tu beli kambing, sosej dan barang-barang nak berBBQ

 Budak-budak mandi pantai... Ini kira 1st time bagi Rizqin...
Dulu dia kecik lagi masa dia mandi kat PD...

 Cucu-Cucu saya bersama Rizqin... Tak lama lagi no3 nak keluar pula...

 Rizqin gelap sangat lepas mandi pantai lepas tu dok pedih semacam je
Kulit dah start menggelupas...

Lepas mandi pantai balik rumah, rehat sekejap pastu keluar balik cari kain batik, keronsang, coklat... Dekat Ujana Kewangan pun ada kedai duty free.... Harga kena pandai cari... Ada tempat yang murah ada yang mahal....

Hari ke 4 kami sambung aktiviti membeli belah... Beli lagi kain batik, dengan coklat... Ada yang kawan pesan coklat... Cari la coklat Twixs tu tapi tak jumpa-jumpa sekali pergi Ujana dekat Kedai Supermarket baru ada... Harga duty free juga dekat supermarket tu....

Lepas tu sementara tunggu Suami Mini (anak buah husband) balik makan tengahari kitaorang gatal pergi tengok pameran kereta.... Murahnya kereta kat sana.... Jeles I... Diaorang dah ada 2biji kereta best-best..... hahahaha.... Rasa macam nak beli time-time tu juga....

 Menarik tak harga kereta???
Terasa tak macam nak beli sekarang...
hahahaha... Over ok... Ini je yang sempat snap...
Ini masa dalam flight... Kitaorang dah masuk dalam flight tetiba aircond rosak...
Terpaksa delay dan berpanas didalam kapal terbang...
Pukul 7lebih baru gerak dari Teminal Labuan...

Sampai je kami terus balik rumah... Mula-mula nak singgah rumah Umi tapi tak jadi... Terus balik rumah... Esoknya kerja terus bawa barang-barang untuk diaorang... InsyaALLAH panjang umur akan kesana lagi.... Nak cuti panjang lagi boleh jalan-jalan pergi KK pula dengan diaorang....KK lagi meriah diaorang cakap....

Ok tu je... Habis dah percutian kami 4hari 3malam di Labuan....

p/s: menyesal tak ambil gambar banyak-banyak... Kenangan tu tapi takpe la... Berangan nak beli kamera khas untuk ambil gambar dan tempek dalam blog... Kamera handphone ada limit... Tempat yang tak berapa terang macam lampu samar-samar dan warna lampu oren tu jadi tak cantik gambar.... huhuhuhu....

Babai

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya