Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

20 June 2014

CPUV 7 dan Cerita Minggu Ini...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah... Rezeki bulan Jun.... Rezeki baby baru dan abg baby..... Sebenarnya kelmarin rasanya tengok Nuffnang ada CPUV yang ke-6 masukkan entry yang lepas... Semalam tengok Nuffnang ada lagi CPUV yang ke 7... Malas dah nak masukan dalam entry yang sama jadi update kat sini je....

Alhamdulillah.... Terima kasih Nuffnang kerana meletakkan iklan dalam blog yang tak seberapa.... Karangan pun lintang-pukang ada juga habuannya.....

 

Kali ni daripada Invest Smart Campaign baru masuk semalam.... Macam mana saya perasan baru masuk.... Saya perasan ada iklan baru....

Bulgogi pun dah masuk tapi based on review siapa yang dah makan di restoran Bulgogi.... Yummy Bulgogi.....

Tq Nuffnang.... hikhikhik

------------------------------------------------------------------

Nak cerita tentang diri sendiri pula..... Boleh ye kat sini je terus....

Alhamdulillah hari Selasa lepas saya dah pergi buat buku pink.... Kebetulan masa rancang nak ke klinik malam sebelum ke sana Rizqin naik ruam-ruam lepas demam... Paling ketara bila dia menangis nampak la merah-merah kat muka dia.... Saya dah naik risau dah..... Bagitahu ayah dia dan ayah dia lagi ++ risau sebab takut denggi.... Ayah Rizqin suruh bawa pergi klinik.... Bawa la saya sorang-sorang pergi klinik... Ayah dia kerja malam tu.... Sekali dah sampai Rizqin tak nak pergi klinik dia cakap "Titin takde pape pun Umi" Adoi la.... Kalau paksa mengamuk + kena dukung... Saya tak boleh dukung dia lagi..... Itu pun ada la 3-4kali saya dah dukung dia tapi sekejap je la.... Nak dijadikan cerita Ayah Rizqin suruh tido rumah Nenek Rizqin... Dah Rizqin tak nak pergi klinik saya kesana je la terus... On the way nak kesana Rizqin tido pulak dah.... Dah satu kerja nak kena mendukung bagai... Nasib baik Nenek dia turun ambil dia dari kereta....huhuhuhuhu... Kesian pulak dekat Nenek Rizqin sebab tak sihat lagi.... Dah kena mengangkat Rizqin pula..... =(

OK...

Sambung balik cerita nak pergi buat buku pink tu.... Kejutkan Rizqin pukul 7.15pagi... Bagi dia tengok tv, bagi mood dia pagi tu ok pastu baru pergi klinik.... Letak MyKid Rizqin...Sekali orang yang daftarkan panggil nama Rizqin lambat... Rupanya hari tu ramai yang ambil darah untuk orang sakit darah tinggi/kencing manis kot.... Diaorang utamakan mereka dulu baru yang biasa-biasa ni..... Dah sampai turn Doktor suruh cek darah dan resultnya ada virus dalam badan Rizqin... Kalau orang lain tengok macam campak keladi sebab dia gatal-gatal....

Settle hal Rizqin pukul 10.00 baru masuk turn saya pula buat buku... Oh jangan lupa ye sila bawa buku Pregnant baby pertama untuk kandungan ke-dua ye... Kalau nak masuk kandungan ke-tiga sila bawa buku pink baby yang ke-dua ye.... Saya tak tahu pun so next check up kena bawa la buku pink masa pregnantkan Rizqin dulu... Biasa la proses lambat sedikit sebabnya dah nak buat buku kena buat UPT dulu untuk confirm positive... Dah confirm baru buat buku.... Lepas nurse isikan borang untuk test darah pula.... Oh ada yang baru ye kat Klinik Kesihatan sekarang ni... Setiap ibu mengandung dan ayah kena buat Ujian HIV dulu ye... Rasanya tahun ni baru ada.... Sebab officemate yang pregnant tahun lepas takde lagi ujian HIV untuk ibu mengandung dan ayah... Pastu jumpa nurse pula ajar macam mana nak cek breast, tengok kaki bengkak ke tak, picit-picit perut pastu bagi consultant lebih kurang macam tu sebab baby kecik lagi...Pastu kena jumpa Doktor pulak...Lamanya kat situ kena tunggu sampai 12.30tghr baru boleh jumpa doctor... Jumpa Doktor scan baby... Dan macam biasa... Baby tak sama minggu seperti tarikh last period... Sepatutnya dah 8minggu tapi bila cek baru 5minggu 2hari.... Ok la janji sihat ye nak kat dalam tu.. Baru nampak isi / daging dia je.... In sya ALLAH next meeting akan scan lagi sekali untuk confirm date bersalin....

Hal Rizqin Alhamdulillah semalam dah takde ruam-ruam tu... Dia pun tak nampak dah bergaru.... Patutnya hari ni dah kena pergi sekolah sebab hari ni belajar solat... Rugi la tak pergi tapi dia tak nak pergi juga sebab dia kata dia cuti lagi hari ni.... Disebabkan tak boleh paksa dia lagi sebab baru nak masuk 4tahun... So ikutkan je la.... Tahun depan tak boleh dah macam ni...

Saya pula sepanjang preggy ni penatnya super duper, double triple... Tak tahu nak cakap macam mana.... Sakit badan lagi dah rasa macam orang tua yang dah uzur.... Tapi kuatkan hati kuatkan semangat untuk baby dan diri sendiri.... =) Nanti gaji nak beli supplement Shaklee untuk Trimester Pertama punya set nanti... Ada siapa-siapa yang nak selit order boleh contact saya ye....


Ok la tu je untuk hari ni... Rasa dah berjela dah menaip ni....

Jaga diri baik-baik ye...

Wassalam

1 comment:

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya