Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

18 December 2014

Barang Baby

Assalamualaikum... Selamat Tengahari...

Hari ni nak buat topik barang-barang baby yang dah saya beli... Ada yang dah beli tapi belum snap lagi gambarnya...

Jom tengok apa la yang saya beli tu kan...


Yang ini baru minggu lepas beli...
Dok merungut biasa jual-jual kat office biasa ada baju baby.
Sekali minggu lepas ada 2 booth jual baju baju baby...
Yang ni 5 helai Romper RM35.00
Baju dari 0-3month...
Jangan beli new born takut kecik sangat dan pakai sekejap je...


Jumper 3 helai RM50.00 hari yang sama beli romper... 
Yang ni booth lagi satu...
Dah alang-alang jumpa baju baby terus grab walaupun kekurangan ongkos...


Yang ini beli dengan Jue Baby and Kids
Follow insta babyandkidscollections ye
Saya beli :
Ice pack
Breast Milk Storage
Swaddle
5 in 1 diaper bag
-bagi yang tinggal area KLIA boleh COD je terus dengan dia-


Bottle & Food Warmer
Yang ini saya beli dekat Lazada
Tengah murah barang-barang lazada so grab kat sini...
Untungnya murah dan Warmer ni boleh pakai dekat rumah dan dalam kereta..
Rasa nak beli lagi satu untuk pengasuh..
Yang ni boleh pakai time travel atau time tinggalkan baby dekat ayah dia...


Ini beli dekat Pureen Sales hari tu....


Baju, seluar, kain lampin, barut, stokin, stokin tangan Abang Rizqin... 
Recycle balik... Tak beli yang baru pun...
Sebenarnya dah penuh sebakul... 
Gambar ni masa 1st round membasuh dan melipat...
Lepas tu baju, jumper dan romper yang Rina bagi pun tak basuh lagi time ni...

Patutnya ada lagi set Avent yang saya beli dengan adik saya yang tengah belajar dekat Edinburgh..
Nak dapatkan barang branded murah-murah follow insta just_uk ye

Lagi ada barang baby yang boleh dapat murah...
Adik Ipar officemate saya ada jual
Follow insta dia arilissbabyhouse...

Try la jenguk-jenguk insta yang saya bagi tu....
Manyak syok...
Next saya akan beli baju untuk 6bulan je....
Beli sikit-sikit je la...
Lama-lama penuh baju macam si Rizqin tu...
hehehehehe


Wassalam....

2 comments:

  1. Comel baju baby! Tak sabar nak tengok dia keluar nanti. Mesti macam abang rizqin. Hehe

    ReplyDelete
  2. In sya ALLAH Adah... Doakan boleh bersalin normal dan mudah proses bersalin tu....

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya