Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

13 January 2015

Semakin Sarat.....

Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Dah semakin MALAS nak update blog... Rasa jari jemari semakin lenguh, tulang belakang rasa macam rapuh je... hahahahaha... buruk perangai.... Kalau ajak jalan LAJU kemain....

Dah hujung-hujung 3rd trimester ni penyakit 1st trimester datang balik... Asal makan je muntah, makan muntah sampai berat dah turun... Oh orang kata kalau nak dekat-dekat bersalin berat akan turun.... Berat masa buat buku pink 69kg, hari Selasa minggu lepas check-up kat Klinik Kesihatan baru 71.5kg lepas tu check-up dekat Hospital Putrajaya berat 69.8kg... Eh makin turun lak.... Oh masa berat buka buku tu ada 1st trimester turun sampai 65kg pastu naik dan naik dan pernah 2kali naik terlebih sekilo sampai ke check bp dengan urine selang sehari....huhuhuhu...

Baby dah besar sampai sakit tulang rusuk ditendangnya...hehehehe.... Ada sekali bangun pagi rasa dua-dua belah tepi perut ada benjolan... Budak ni tidur mengangkang... Saya pun usap-usap bagi hilang benjolan tu.. Syok ye tidur dalam rahim umi ye... Kemain ko kan....

Harap-harap dapat bersalin normal... Hari tu check-up kat hospital putrajaya untuk cek parut czer, scan baby semua... Doktor kata dia bagi masa 4-6jam untuk bukaan jalan... Kalau lebih dari tu kena czer... Tapi ada je member office lebih 6jam ok je.... Scan baby dah berat 2.4kg dah.... Doakan saya bersalin normal ye... Ameen

Cerita lain lak.....

Hari tu jalan-jalan dekat Aeon Seremban 2... Beli la Ngaku (google ye gambar ngaku) untuk buat kerepek.... Sedap tau kerepek ngaku.... Beli sekilo lebih dapat la satu bekas sederhana besar lepas jadi kerepek... Semalam beli lagi so hari ni kena goreng la buat kerepek...


Gambar ni masih proses menggoreng...
Dah habis dah pun semalam saya makan saki-baki dia....

Tu aje lah ye...

MALAS nak menaip...

Doakan saya ye....

Wassalam

2 comments:

  1. Semoga selamat semua nya kak.. Amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen... Terima Rina... Takut dah ni sebenarnya... hihihi

      Delete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya