Kelab Blogger Ben Ashaari

My Lovely Friends

15 March 2016

7th Anniversary....

Assalamualaikum & Selamat Pagi...

14.03.2009 - 14.03.2016 7tahun kami bersama menempuh suka duka hidup....
Beza husband sebelum dan selepas kawin ni... hahahaha... Rasa macam nak cerita part tu je... mesti lawak bila ingat balik... Tapi takpe la simpan sorang-sorang =P

Alhamdulillah 7tahun mendirikan rumahtangga dengan anak 2orang... Syukur sangat-sangat... Walaupun ekonomi keluarga masih tak berapa stabil tapi ok la takde la sampai terus tak ada apa-apa... Janji boleh teruskan hidup dan boleh bawa anak-anak ke tempat yang memberikan proses diaorang belajar walaupun tempat tu free kan... Cerita pasal tempat budak-budak ni dah 2kali kami pergi Seremban 2 City Park... Rasanya situ tempat sesuai bawa anak-anak jalan-jalan sambil bagi ikan makan... Sambil ajar anak jangan buang sampah merata-rata, jaga harta benda awam dan main dekat taman permainan... Nasib ada kura-kura dengan ikan je... Kalau ada binatang-binatang lain boleh bagi anak explore lagi tentang haiwan....

Sepanjang 7tahun kawin ni banyak la kenangan pahit manis... Tapi saya lebih suka simpan yang manis dari yang pahit... Yang pahit saya ingat tapi biasa saya akan lupakan dan memaafkan sebab saya pun bukan sempurna, jadi baik saya maafkan terus, senang kepala pun tak serabut nak fikir macam-macam sebab kesalahan bukan besar sangat pun... Forgive and forget....

Saya harap hubungan ni kekal sampai hujung nyawa saya... Sampai ke Syurga ALLAH...

Jom saya akhiri dengan koleksi gambar saya weekend lepas... Takde aktiviti sangat pun sebab husband off day Sabtu, Ahad pula dia kerja...

Esok cuti bawa mak mertua dan adik ipar pergi mandi sungai.... Nanti saya update kemudian ye..

Tata

Sabtu lepas saya masak Nasi Goreng dengan Keropok Ikan..
Keropok ikan menu wajib kena goreng setiap weekend... Siapkan 1tong besar...

Tengahari Sabtu husband bawa pergi Seremban... Beli cendol Hj Shariff dan makan tengahari dekat Mydin Seremban 2. Sudah makan jalan dekat Seremban 2 City Park, Rizqin nak bagi Ikan makan...
Petang lepas Asar kitaorang pergi rumah Pakcik.. Belakang rumah dia ada bela ikan... Bagi la makan ikan lagi kat situ.. Seronok Rizqin bagi makan Ikan...

Ikan talapia merah... Hitam pun ada...

Rizqin seronok bagi makan... Sampai Ikan pun tak larat nak makan....

Tengah seronok bagi Ikan makan..
Suka tengok view kat sini cantik...
Lunch Ahad hari tu masak simple je...
Udang goreng tepung, Ulam, Budu, Ayam Goreng...

Takde anak dara.. Anak bujang pun jadi la lepaskan gian nak buli anak perempuan... hahaha

Abang pun teringin sama..
Tengahari memang tak pakai baju la diaorang.. Panas kan sekarang ni...huhuhu



2 comments:

  1. gambar besar sangat sampai langgar border. cuba click gambar tu n set medium je. hehehe.. anyway, happy anniversary. till jannah

    ReplyDelete
  2. tempat free ke berbayar ke yng penting dapat bersama keluarga..macam saya kadang2 pergi tempat free pun lagi puas..pi memancing.siap dengan khemah bagai..heheh...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan komen anda diruangan saya